Weather Icon
Ρωσία 2 Απριλίου 2020

Με αυτό το τουφέκι οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές μπορούν να καταρρίψουν μέχρι και… ελικόπτερο

Με αυτό το τουφέκι οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές μπορούν να καταρρίψουν μέχρι και… ελικόπτερο
Το όπλο αυτό, το οποίο κατασκευάστηκε από τη βιομηχανία παραγωγής όπλων Degtyarev στα τέλη του 1990, τέθηκε σε υπηρεσία το 2013.

Στη διάθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκεται από εδώ και πέρα το τουφέκι ASVK, που κατασκευάστηκε από τη βιομηχανία παραγωγής όπλων, Degtyarev, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών του νέου τουφεκιού, οι στρατιώτες πραγματοποίησαν εικονικές ασκήσεις, όπου απωθούν μια έχθρικη επίθεση ελικοπτέρου σε αεροδιάδρομο.

Ο συνταγματάρχης Valery Yuryev, αναπληρωτής πρόεδρος της ένωσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, μιλώντας στην Ιζβέστια ανέφερε ότι το τουφέκι αυτό θα επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να εκτελεί βολή μέχρι και έως 2 χιλιόμετρα.

Διαβεβαίωσε ότι οι σφαίρες του ASVK, διαμετρήματος 12.7 χιλιοστών, μπορούν να διαπεράσουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού, οχήματα του πεζικού, καθώς και αερομεταφερόμενα οχήματα.

«Η σφαίρα είναι ικανή, παράλληλα, να τρυπήσει τη θωράκιση του ελικοπτέρου, καθώς και το αλεξίσφαιρο τζάμι που προστατεύει τους πιλότους», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκανδάλη του τουφεκιού αυτού, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία για πρώτη φορά το 2013, είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον γεμιστήρα και τον μηχανισμό πυροδότησης.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube