Weather Icon

«Μαύρη» έκθεση της ΙΑΤΑ για τον τουρισμό στην Ελλάδα – Τι προβλέπει για τις αφίξεις

«Μαύρη» έκθεση της ΙΑΤΑ για τον τουρισμό στην Ελλάδα – Τι προβλέπει για τις αφίξεις

Μείωση 52% της επιβατικής κίνησης ή κατά 26 εκατ. ταξιδιώτες, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 3,8 δισ. δολαρίων σε έσοδα, και θα θέσει σε κίνδυνο 233.200 θέσεις εργασίας και 10,1 δισ. δολάρια συμβολής στην ελληνική οικονομία θα προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού στην Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο σενάριο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια για ένα τρίμηνο και σταδιακή άρση τους στις εσωτερικές αγορές πρώτα και στα διεθνή ταξίδια αργότερα.

Η ανάλυση της ΙΑΤΑ δείχνει ότι οι πιθανές απώλειες εσόδων στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς το 2020 έχουν αυξηθεί στα 89 δισ. δολάρια και η ζήτηση επιβατών (μετριέται σε έσοδα επιβατών ανά χιλιόμετρο) θα είναι μειωμένη κατά 55% σε σύγκριση με το 2019, όπως αναφέρει το tornosnews.gr.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της ΙΑΤΑ, στις 24 Μαρτίου, έκανε λόγο για απώλειες 76 δισ. δολαρίων και 45% αντίστοιχα.

Συνολικά, εκτιμάται ότι μείωση κατά 90% στην επιβατική κίνηση θέτει σε κίνδυνο 6,7 εκατ. θέσεις εργασίας και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό αντίκτυπο 452 δισ. δολαρίων στο ΑΕΠ της Ευρώπης. Αυτό αντιστοιχεί σε 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας επιπλέον και 74 δισ. δολάρια επιπλέον επιβάρυνση του ΑΕΠ σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Μαρτίου που προέβλεπαν 5,6 εκατ. θέσεις εργασίας και 378 δισ. δολάρια.

Πηγή: hania.news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube