Weather Icon

Μαρτυρία από το Λονδίνο – Η κατάσταση που επικρατεί στην παροικία

Μαρτυρία από το Λονδίνο – Η κατάσταση που επικρατεί στην παροικία

Μάρτυρας των όσων συμβαίνουν στο κτυπημένο από την πανδημία, Λονδίνο, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σημερινή», Φανούλα Αργυρού, μίλησε στο Κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ.

«Έχει ανανεωθεί η απομόνωση για τρεις εβδομάδες αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο στο τέλος των τριών εβδομάδων γιατί η Κυβέρνηση δυσκολεύεται να πει εάν  θα το ανανεώσει ή όχι. Γιατί δεν θέλει να πάνε χαμένε οι θυσίες του κόσμου», εξήγησε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην παροικία η κα Αργυρού είπε πως οι αριθμοί είναι συγκεχυμένοι. «Ασφαλείς στοιχεία για τους θανάτους δεν μπορούν να δοθούν επίσημα τώρα. Αυτή την ώρα γίνονται εκτιμήσεις και προσεγγίσεις αριθμών. Εκτός Λονδίνου καταγράφηκαν επτά κηδείες. Πέραν αυτών υπάρχουν θύματα που θάβονται απευθείας και επιπλέον υπάρχουν θύματα που δεν καταγράφονται στα κρούσματα. Εκτιμάται ότι είναι γύρω στους  100 οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί».

Πρόσθεσε πως η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία έχει ειδική ιστοσελίδα εδώ και μέρες στην οποία καταγράφει χρήσιμα τηλέφωνα και μπορούν να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας. «Έχει οργανώσεις και ομάδες εκτός Λονδίνου όπου υπάρχουν Κύπριοι, φοιτητές και μη».

Όσον αφορά τους θανάτους σε γηροκομεία η κα Αργυρού είπε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

«Η κρίση κορυφώνεται στα γηροκομεία γιατί καλπάζει εκεί ο ιός και οι θάνατοι δεν περιλαμβάνονται στους αριθμούς που  γνωστοποιούνται καθημερινά. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Αγγλία έχουν πεθάνει 1400 στα γηροκομεία», εξήγησε.

Είπε τέλος πως η κατάσταση είναι τραγική και στις ελλείψεις στα νοσοκομεία  τα χώρας «πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν  στα νοσοκομεία  εξοπλισμό πλένοντάς τον για επαναχρησιμοποίησή τους».

Πηγή: Σημερινή Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube