Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , ΟΗΕ 26 Απριλίου 2020

Μάλλον δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα – Ο ΠΟΥ λέει ότι ασθενείς που έχουν αναρρώσει δεν έχουν ανοσία στον Covid-19

Μάλλον δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα – Ο ΠΟΥ λέει ότι ασθενείς που έχουν αναρρώσει δεν έχουν ανοσία στον Covid-19

Ασθενείς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον Covid-19 δεν σημαίνει ότι αποκτούν ανοσία και ότι δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθούν ξανά από τον κορωνοϊό, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να δείχνουν ότι όσοι ανέρρωσαν από τον Covid-19 και διαθέτουν αντισώματα είναι προστατευμένοι από το ενδεχόμενο μιας δεύτερης επιμόλυνσης», αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού ανακοινώνονται μετά τις εισηγήσεις ορισμένων κυβερνήσεων ότι ασθενείς με αντισώματα στον Covid-19 μπορούν να εκδώσουν «διαβατήριο ανοσίας» ή «πιστοποιητικό απαλλαγής ρίσκου», που θα τους επιτρέψει να ταξιδεύουν ή να επιστρέψουν στην εργασία τους, με βάση την υπόθεση ότι είναι ασφαλείς και ότι δεν κινδυνεύουν με υποτροπή. Όπως προειδοποιεί ο ΠΟΥ, όσοι προμηθευτούν τέτοιου είδους πιστοποιητικά θα μπορούσαν να αγνοήσουν τις οδηγίες για τη δημόσια ασφάλεια,  αυξάνοντας έτσι το κίνδυνο μεγαλύτερης εξάπλωσης του Covid-19.

Παρότι αρκετές χώρες πραγματοποιούν τεστ για αντισώματα, αυτές οι μελέτες δεν είναι σχεδιασμένες ώστε να καθορίσουν εάν οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει αποκτούν και ανοσία στον κορωνοϊό, αναφέρει ο ΠΟΥ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube