REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Υγεία 6 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης τα συμβούλια των υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας της Ε.Ε.

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης τα συμβούλια των υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας της Ε.Ε.

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και την κατάσταση στις φυλακές, όπου θεωρείται πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εντοπιστούν εστίες μόλυνσης. Αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι η άκρως αμφιλεγόμενη αντίδραση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απέκτησε εξαιρετικά ευρείες εξουσίες επ’ αόριστον.

Η Βουδαπέστη αντιδρά έντονα στις επικρίσεις εταίρων της στην Ε.Ε. για τα μέτρα που έλαβε. Ο Όρμπαν εξασφάλισε από το κοινοβούλιο πράσινο φως για να κυβερνά με διατάγματα, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, κάτι που η κυβέρνηση του εθνικιστή πρωθυπουργού διατείνεται ότι ήταν απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά η ουγγρική αντιπολίτευση καταγγέλλει.

Οι υπουργοί Άμυνας αναμένεται να συζητήσουν τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών-μελών της Ε.Ε. για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και για τις επιπτώσεις της στις κοινές ευρωπαϊκές αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε στις αρχές του μηνός τη δημιουργία μιας νέας αποστολής για την επιβολή του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη, που βαπτίστηκε Ειρήνη, αλλά οι λεπτομέρειές της μένουν να διασαφηνιστούν.

Το συμβούλιο των υπουργών Άμυνας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ το συμβούλιο των υπουργών Άμυνας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube