REAL TIME |

Weather Icon

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα
INTIME NEWS/INTIMEnews / INTIMEsports
Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μαλακάσα εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στον πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό του κέντρου διαμονής για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θετικός στον Covid-19 διαγνώσθηκε ένας 53χρονος άνδρας, αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε σε οικίσκο της «παλαιάς δομής φιλοξενίας», μαζί με την οικογένειά του.

«Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα (σ.σ. Σάββατο) προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19. Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο  και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο 53χρονος βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση, ενώ η οικογένειά του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου.

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών, με στόχο τον εντοπισμό άλλων κρουσμάτων εντός της δομής φιλοξενίας.

Όπως και στην περίπτωση της Ριτσώνας, για το διάστημα των 14 ημερών, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ήδη ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.    

Από την πλευρά τους, οι υγιείς μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν σε χώρο, ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, μετά την 1η Μαρτίου του 2020.  

Τις προηγούμενες ημέρες, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε αντίστοιχα μέτρα και στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, έπειτα από τον εντοπισμό 23 κρουσμάτων του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube