Weather Icon
Κύπρος 3 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ακάθιστος ύμνος στα μπαλκόνια με κεριά

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ακάθιστος ύμνος στα μπαλκόνια με κεριά

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ομάδα πολιτών της Λεμεσού και στέλνει το μήνυμα ότι «αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας»

Με ένα κερί στο χέρι καλούνται να βγουν σήμερα στην αυλή ή στο μπαλκόνι τους οι κάτοικοι της Λεμεσού στη Κύπρο, για να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, συνοδεύοντας τη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση της 4ης και τελευταίας Στάσης της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, από τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ομάδα πολιτών της Λεμεσού, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί από ιερείς και ψάλτες μόνο, χωρίς τη φυσική παρουσία των πιστών.

Για το λόγο αυτό, προστίθεται, ομάδα πολιτών πήρε την πρωτοβουλία, με τη στήριξη και ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, να συντονίσει όσους κατοίκους της Λεμεσού το επιθυμούν, να ψάλλουν συντονισμένα από τα σπίτια τους «τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια».

Οι πολίτες, προστίθεται μπορούν να συντονιστούν με όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης επιλέξουν να συντονιστούν με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, που θα μεταδίδει όλη την Ακολουθία.

Η προσπάθεια αυτή, σημειώνει η ανακοίνωση, στέλνει το μήνυμα ότι «αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube