REAL TIME |

Weather Icon
Ισπανία , Τουρκία , Υγεία 4 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Η Τουρκία κατέσχεσε αναπνευστήρες που προορίζονταν για την Ισπανία

Κορονοϊός: Η Τουρκία κατέσχεσε αναπνευστήρες που προορίζονταν για την Ισπανία

Επίσημα χείλη της ισπανικής κυβέρνησης κατηγορούν την Τουρκία και την Άγκυρα για κατάσχεση εκατοντάδων αναπνευστήρων καθώς και άλλου νοσοκομειακού εξοπλισμού που προορίζονταν για την Ισπανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε πως η Τουρκία κρατά τους αναπνευστήρες για τη θεραπεία των δικών της ασθενών, με την Αράνχα Γκονζάλες Λάγια να αποκαλύπτει την αποτυχημένη της απόπειρα να πείσει τον Τούρκο ομόλογό της να αφήσουν τον εξοπλισμό να φτάσει εκεί όπου προοριζόταν: “Η Τουρκία εμποδίζει την εξαγωγή ιατρικών εργαλείων που κινητοποιήθηκε λόγω της ανάγκης ιατρικών προμηθειών”.

Τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας που αγόρασε τα εξαρτήματα από την Κίνα, τους οποίους και αγόρασαν τρεις ισπανικές περιφέρειες, μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό. Εκεί, όμως, παρενέβη η Τουρκία και παρά τις υποσχέσεις αξιωματούχων ότι ο εξοπλισμός θα έφτανε στην Ισπανία “εντός μερικών εβδομάδων”. Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος μίας εξ αυτών των περιφερειών “η Τουρκία έχε ικατασχέσει 150 αναπνευστήρες, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ”.

Όλα αυτά, την ώρα που οι θάνατοι στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει τους 11.700 με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 124.736.

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube