Weather Icon

Κομισιόν: Η κινεζική βοήθεια για τον κορωνοϊό προς την ΕΕ διοχετεύεται στην Ιταλία

Κομισιόν: Η κινεζική βοήθεια για τον κορωνοϊό προς την ΕΕ διοχετεύεται στην Ιταλία
Τον Φεβρουάριο, η ΕΕ είχε προσφέρει 56 τόνους εξοπλισμού στην Κίνα
Η ΕΕ θέτει τη διεθνή συνεργασία στην πρώτη γραμμή της μάχης της κατά του κορονοϊού.
Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν και του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, ο προστατευτικός εξοπλισμός που δώρισε η Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε τώρα στη Ρώμη της Ιταλίας.
«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη της Κίνας και, όπως δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, σε καιρούς ανάγκης χρειαζόμαστε αμοιβαία στήριξη. Η ΕΕ και η Κίνα συνεργάζονται ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η νόσος του κορονοϊού.
Τον Φεβρουάριο, η ΕΕ είχε προσφέρει 56 τόνους εξοπλισμού στην Κίνα», δήλωσε ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων.
Το κινεζικό αεροπλάνο παρέδωσε 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 200.000 μάσκες N95 και 50.000 διαγνωστικά τεστ στην Ιταλία.
Μετά την απευθείας δωρεά της Κίνας προς την ΕΕ, το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ συντόνισε τη διανομή στην Ιταλία.
Τον Φεβρουάριο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Εσθονία, η Αυστρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία είχαν παραδώσει στην Κίνα, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, πάνω από 56 τόνους υλικό (προστατευτικές στολές, απολυμαντικά και ιατρικές μάσκες).
Ιστορικό
Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (ERCC) αποτελεί τον πυρήνα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και συντονίζει την παροχή βοήθειας, με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης, εμπειρογνωσίας, ομάδων πολιτικής προστασίας και εξειδικευμένου εξοπλισμού, σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές.
Το Κέντρο εξασφαλίζει την ταχεία διάθεση της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και ενεργεί ως κόμβος συντονισμού μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, των 6 άλλων συμμετεχόντων κρατών, της πληγείσας χώρας και εμπειρογνωμόνων της πολιτικής προστασίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το Κέντρο λειτουργεί 24/7 και μπορεί να βοηθήσει κάθε χώρα εντός ή εκτός της ΕΕ που έχει πληγεί από μείζονα καταστροφή, εφόσον ζητηθεί από τις εθνικές αρχές ή από οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.
Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και των συμμετεχόντων κρατών στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με σκοπό τη βελτίωση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντίδρασης σε καταστροφές.
Μέσω του Μηχανισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στον συντονισμό της αντίδρασης σε καταστροφές εντός και εκτός Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube