Weather Icon

Κ. Μαυρίδης: Η Τουρκία εγκληματεί με βιολογική επίθεση στο Αιγαίο

Κ. Μαυρίδης: Η Τουρκία εγκληματεί με βιολογική επίθεση στο Αιγαίο
Τον ασύμμετρο/υβριδικό βιολογικό πόλεμο από τον Ερντογάν εναντίον της Ευρ. Ένωσης στο Αιγαίο και τις νέες τουρκικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ανέδειξε με γραπτή παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, J. Borrell, μετά την χθεσινή παρέμβασή του τελευταίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Κ. Μαυρίδης στην παρέμβασή του σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Μετά την αποτυχία της τουρκικής επιθετικότητας στα ευρωπαϊκά σύνορα, στον Έβρο, η Τουρκία προχώρησε σε ένα νέο εγκληματικό σχέδιο, προωθώντας οργανωμένα στα μικρασιατικά παράλια πρόσφυγες και μετανάστες με κορωνοϊό, για να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή, οι τουρκικές αρχές ξεκάθαρα κατηύθυναν και οδήγησαν μετανάστες στα παράλια, καθοδηγώντας τους να περάσουν με βάρκες στα νησιά της Ελλάδας. Όπως, αναφέρεται, πολλοί απ’ αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ. Αυτό συνιστά την έναρξη ενός ασύμμετρου υβριδικού βιολογικού πολέμου από τον Ερντογάν εναντίον της ΕΕ που αναμένεται να εντατικοποιηθεί τους προσεχείς μήνες, ενώ την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Τουρκία, για αιτήματα της σε σχέση με το προσφυγικό.
 
Επιπρόσθετα, ο Ερντογάν, συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού προχωρά σε νέα σειρά γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα σύμφωνα με παράνομη NAVTEX που εξέδωσε με ισχύ από τις 20.04 ως τις 18.07, περιφρονώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο».
 
Καταλήγοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ζητά από την ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά επιτέλους τις τουρκικές παρανομίες και εγκλήματα, προχωρώντας στην επιβολή εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει έμπρακτα Ελλάδα και Κύπρο, που εν μέσω κορωνοϊού, έχουν επιπρόσθετα να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα.
 
Πηγή: philenews 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube