REAL TIME |

Weather Icon

Iδού οι βάρβαροι, έρχονται εν τω μέσω… πανδημίας

Iδού οι βάρβαροι, έρχονται εν τω μέσω… πανδημίας

της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Την ώρα, λοιπόν, που όλες οι χώρες του κόσμου βρίσκονται μέσα σε μια εσωστρέφεια φόβου και πανικού για ανθρώπινες απώλειες, οι βάρβαροι εξ Ανατολής εκμεταλλεύονται την πανδημία και προελαύνουν, προκειμένου να σφετεριστούν ξένα εδάφη και να εγκαταστήσουν με τη βία εποίκους

Αφού μάζεψαν τα ψίχουλα από το πασχαλινό τραπέζι, χώνεψαν τις φλαούνες, τα τσουρέκια και ρεύτηκαν τον οβελία στα «καταφύγιά» τους, οι πολιτικοί μας θυμήθηκαν πως υπάρχει και μια αδίστακτη Τουρκία, η οποία απειλεί, εκμεταλλευόμενη τον πανικό της πανδημίας. Είναι και η ίδια βέβαια «βουτηγμένη» στον κορωνοϊό και η σκιά του θανάτου απλώνεται απειλητικά απ’ άκρη σ’ άκρη στην αχανή αυτή χώρα. Ο μόνος που δεν κινδυνεύει είναι ο νεοσουλτάνος Ερντογάν. Ταμπουρωμένος στο χρυσοποίκιλτο Ακ Σεράι (Λευκό Παλάτι) του με έκταση 300.000 τ.μ. και με 1150 δωμάτια στο άλσος Ατατούρκ στο Μπεστεπέ της Άγκυρας, οραματίζεται νέους πολέμους και λάφυρα. Πού να τον βρει άλλωστε ο ιός μέσα στο κρησφύγετο του Σεραγιού; Κινδυνεύει ο απλός κοσμάκης της Τουρκίας, καθώς, όπως αποδεικνύεται, τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι πολύ περισσότερα απ’ όσο επιτρέπουν οι υποτακτικοί του καθεστώτος να ανακοινώνονται.

Έρχονται λοιπόν οι βάρβαροι νεο-οθωμανοί στην Κυπριακή ΑΟΖ εν τω μέσω της πανδημίας. Οι δικοί μας καλούν… την, πέρα βρέχει, στην Καραμανιά χιονίζει, Ε.Ε. να θυμώσει της Άγκυρας. Σε μια περιδίνηση κουραστικά επαναληπτική, οι κυβερνώντες, μη έχοντας άλλη επιλογή αντίδρασης, προσφεύγουν στους πιο αναποτελεσματικούς θεσμούς της Ε.Ε. και ζητούν στήριξη. Θα καλέσει, λένε, ο Πρόεδρος τους ομολόγους του να τοποθετηθούν την Πέμπτη στην σύνοδο των «27». Και σιγά που θα ακούσουν τη φωνή βοώντος οι «27», που ήδη κινούνται πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, εξαιτίας των διαφορών που τους διχάζουν για τα μέτρα στήριξης, λόγω του κορωνοϊού, στα κράτη μέλη. Το είπε άλλωστε και ο Μπορέλ, κανένα άλλο θέμα δεν θα απασχολήσει τη σύνοδο.

Και οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. που τοποθετήθηκαν ήδη την Τετάρτη, τι έγινε; Επανέλαβαν τα γνωστά: Ανησυχίες και την αλληλεγγύη τους. Θα εμποδίσουν το «Γιαβούζ» να σταματήσει το πλιάτσικο; Θα τους φοβηθεί ο φασίστας Ερντογάν, ο οποίος αποφυλάκισε τους βαρυποινίτες και άφησε να σαπίζουν στις φυλακές και στο έλεος του ιού χιλιάδες Κούρδοι και δημοκρατικοί Τούρκοι πολίτες; Εξάλλου, η φράου Μέρκελ, η οποία έχει ακόμα στο προσκεφάλι της τον «καθρέφτη καθρεφτάκι μου» που της χάρισε ο Έρντο, το είπε πολλές φορές κυνικά και χωρίς ενδοιασμούς πως η Τουρκία είναι ένας ισχυρός εταίρος της Γερμανίας και της Ε.Ε.

Τώρα, αν η Τουρκία τούς παίζει στα δάκτυλά της, όπως παίζει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, είναι άλλου Ερντογάν αμανές.

Και κλέφτες και ψεύτες

Οι κλέφτες επιστρατεύουν ψέματα για να επιβιώνουν. Και η Τουρκία έχει το πλουσιότερο οπλοστάσιο δολοπλοκιών και κάθε είδους μηχανορραφιών στη φαρέτρα της.

Σε απάντηση του ΥΠΕΞ Ελλάδας για τη διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι εξέδωσε μιαν ακόμα θρασύτατη ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι οι παράνομες γεωτρήσεις αποτελούν «νόμιμο δικαίωμα» της Άγκυρας. Πρόσθεσε, μάλιστα, στο δεφτέρι των διεκδικήσεών της και το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα, με τη σημερινή της δήλωση, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις και τις στάσεις της που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι σε δήλωσή του.

Επανέλαβε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνοκυπριακού διδύμου».

«Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας, όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Με τη δήλωση αυτή η Άγκυρα προμηνύει την έναρξη γεωτρήσεων και νοτίως της Κρήτης.

Σφοδρή διπλωματική σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Παρισιού προκάλεσαν επίσης οι δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στην εφημερίδα Le Monde για την Τουρκία.

O Γάλλος Υπουργός αποδοκίμασε την τουρκική πολιτική τόσο στη Λιβύη, όσο και στο προσφυγικό.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας απαρίθμησε τα ζητήματα που προκαλούν ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη διεθνή κοινότητα, μεταξύ των οποίων: η εμπλοκή της στις συγκρούσεις στη Λιβύη με αποστολή ενόπλων ομάδων από τη Συρία, η χρήση σημαντικών στρατιωτικών δυνατοτήτων στον Κόλπο της Μισράτα, όπως πλοία, drones κ.ά., η χρήση του μεταναστευτικού ως μέσου εκβιασμού, και η συμπεριφορά της στη Μεσόγειο με σφετερισμό θαλάσσιων περιοχών.

Η απάντηση της Τουρκίας

Στον Γάλλο Υπουργό έσπευσε να απαντήσει πάλι ο λαλίστατος Χαμί Ακσόι.

«Η σύστασή μας στη Γαλλία είναι να επικεντρωθούν στην προστασία της υγείας τους έναντι της επιδημίας Covid-19 και στην επούλωση των τραυμάτων τους. Να εγκαταλείψει η Γαλλία το πάθος του ανταγωνισμού και να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή…

»…Κατανοούμε τη δυσφορία που προκαλεί το γεγονός ότι η Γαλλία στις πιο δύσκολες στιγμές δεν προσφέρει χείρα βοηθείας στους Ευρωπαίους γείτονές της, την ώρα που η Τουρκία αποδεικνύεται φίλος για τις δύσκολες ημέρες», είπε ο Ακσόι και κατηγόρησε τη Γαλλία ότι: «Στην πραγματικότητα υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, ενθαρρύνει τις παράνομες αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Λιβύη κατά της νόμιμης κυβέρνησης, υποσκάπτει τη δυναμική επίλυσης του Κυπριακού, αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία».

Ο εποικισμός, το κερασάκι στα εγκλήματα πολέμου

Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στην Κύπρο, αλλά απασχόλησε έντονα ελληνικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας IZVESTIA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Izvestia (το οποίο προέβαλε το Βαλκανικό Περισκόπιο) στις 19 Απριλίου 2020:

«Η Αλβανία και η Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας. Αυτό το κείμενο έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για το απόρρητό του.

»Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να τοποθετήσουν 30 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στη νότια Αλβανία.

»Στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου ζουν 120 χιλιάδες Έλληνες. Στην Αθήνα, φοβούνται ότι η Άγκυρα και τα Τίρανα θα ξεκινήσουν να αραιώσουν την εθνική μειονότητα σε αυτήν την περιοχή της Αλβανίας», γράφει στο άρθρο της η ρωσική εφημερίδα Izvestia. Και συνεχίζει:

«Σε απόλυτη μυστικότητα, στις 27 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οι Υπουργοί Άμυνας της Αλβανίας και της Τουρκίας υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας. Οι λεπτομέρειες του εγγράφου δεν αποκαλύφθηκαν.

»Είναι γνωστό μόνον ότι μέρος της συμφωνίας ’’περιλαμβάνει δράσεις που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών το 2020, προκειμένου να ενισχύσουν και να εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας’’.

»Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για σχέδια στέγασης 30 χιλιάδων προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Αλβανία, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην Τουρκία.

»Οι δημοσιεύσεις, όπως αναφέρουν οι πηγές, υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν γι’ αυτό νωρίτερα.

»Συγχρόνως, προσδιορίζεται η περιοχή στην οποία πρόκειται να εγκατασταθούν οι μετανάστες – στη Βόρεια Ήπειρο, δηλαδή στα σύνορα της Αλβανίας και της Ελλάδας, όπου ζουν 120 χιλιάδες Έλληνες.

»Οι ελληνικές εφημερίδες σημειώνουν ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες στην περιοχή ’’παρενοχλούνται συνεχώς από μουσουλμάνους’’.

»Οι εντάσεις εντάθηκαν τη δεκαετία του 1990. Υπάρχουν όλο και λιγότερα ελληνικά σχολεία στην περιοχή, ’’δέχονται επίθεση τα καταστήματα των Ελλήνων, κατάσχεση περιουσίας μερικές φορές με παρανόηση και δεν επιτρέπεται να κάνουν θρησκευτικές τελετές’’.

»Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες παραβάσεις σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, οι Έλληνες δεν μπορούν να υπηρετήσουν στην αλβανική αστυνομία και στον αλβανικό στρατό, ούτε να κατέχουν υψηλές θέσεις…».

Στις αρχές Μαρτίου, το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Top Channel ανέφερε ότι έξι κέντρα υποδοχής προσφύγων είχαν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν στα σύνορα με την Ελλάδα, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν 30 χιλιάδες άτομα, καθώς και κέντρα πρώτων βοηθειών.

Σημειώθηκε ότι η κατασκευή είναι απαραίτητη σε περίπτωση που «η Αλβανία αντιμετωπίσει εισροή Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα». Στη συνέχεια, διέρρευσαν άλλες πληροφορίες – ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διασφάλιση της εγκατάστασης προσφύγων είτε σε αγροτικές κατοικίες, είτε σε νέους ειδικούς οικισμούς στην περιοχή».

Ταυτόχρονα, οι δημοσιεύσεις εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα Τίρανα δεν έχουν χρήματα για την κατασκευή της αντίστοιχης υποδομής – η Αλβανία δεν μπορεί να ανακάμψει από τον σεισμό που συνέβη στις 26 Νοεμβρίου 2019.

Μια άλλη έμμεση επιβεβαίωση της συνεργασίας μεταξύ των Τιράνων και της Άγκυρας είναι το γεγονός ότι, με φόντο την πανδημία κορωνοϊού, η Αλβανία απαγόρευσε όλες τις διεθνείς πτήσεις προς την πρωτεύουσα, με εξαίρεση τις πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ότι η Τουρκία και η Αλβανία έχουν συνάψει μυστική συμφωνία. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες στον Ελληνισμό της περιοχής.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να παρέμβουν στην ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στην Ευρώπη. Αυτό προκάλεσε τους μεγαλύτερους φόβους στην Ελλάδα, η οποία, ήδη, υπέφερε πολύ από την κρίση της μετανάστευσης.

Στην Αθήνα πιστεύουν ότι η Άγκυρα «προετοιμάζει ένα άλλο πλήγμα στην Ελλάδα»: τις επόμενες εβδομάδες, οι τουρκικές Αρχές θα αρχίσουν να στέλνουν πρόσφυγες στο Αιγαίο (οι περισσότεροι από αυτούς στη Σμύρνη) σε άλλες παράκτιες περιοχές.

«Αυτό γίνεται ειδικά για να διευκολύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη. Η Τουρκία σκοπεύει και πάλι να χρησιμοποιήσει την παράνομη μετανάστευση ως όπλο κατά της Ελλάδας».

Τα πιο πάνω αποκαλυπτικά είναι ενδεικτικά των βρόμικων μεθοδεύσεων της Τουρκίας για εποικισμό περιοχών και της Βορείου Ηπείρου με πρόσφυγες μουσουλμάνους όπως επιχειρεί στην Ιντλίμπ της Συρίας, στη Λιβύη και όπως συνεχίζει για 40 τόσα χρόνια στην Κύπρο.

Την ώρα, λοιπόν, που όλες οι χώρες του κόσμου βρίσκονται μέσα σε μια εσωστρέφεια φόβου και πανικού για ανθρώπινες απώλειες, οι βάρβαροι εξ Ανατολής εκμεταλλεύονται την πανδημία και προελαύνουν, προκειμένου να σφετεριστούν ξένα εδάφη και να εγκαταστήσουν με τη βία εποίκους.

ΠΗΓΗ: Σημερινή

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube