Weather Icon
Τουρκία , Χρηματιστήριο 2 Απριλίου 2020

Η τουρκική λίρα ενδέχεται να αποδυναμωθεί κατά 8 μονάδες ανά δολάριο, δηλώνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας

Η τουρκική λίρα ενδέχεται να αποδυναμωθεί κατά 8 μονάδες ανά δολάριο, δηλώνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας

Η τουρκική λίρα ενδέχεται να αποδυναμωθεί κατά 8 μονάδες έναντι ενός δολαρίου μέσα σε έναν χρόνο, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού προκαλεί ”ξαφνική διακοπή” στις αναδυόμενες αγορές και εκροές κεφαλαιουχικών ροών τις τουρκικής οικονομίας, σύμφωνα με αναλυτές του Οικονομικού Ομίλου Mitsubishi UFJ, ο οποίος συνεργάζεται με την μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας.

Αν και η Τουρκία επωφελείται από την μείωση των τιμών του πετρελαίου, η οικονομική ανάπτυξη πρόκειται να επιβραδυνθεί απότομα, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης, με τον τουριστικό τομέα, ο οποίος αποτελεί το 12% της τουρκικής οικονομίας, να πλήττεται σκληρά. Τα επίσημα στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του FX Street.

Η λίρα η οποία έχασε το 11% της αξίας της φέτος, που ισοδυναμεί με τεράστια μείωση για το 2019, θα μειωθεί περαιτέρω σε ποσοστό 7% επιπλέον μέχρι το τέλος του τριμήνου, σύμφωνα με το UFG.

Η λίρα έπεσε μέχρι και 6,71 ανά δολάριο την Πέμπτη, πριν επανέλθει σε ποσοστό 0,3% και φτάσει στα 6,67 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

Η UFG επισήμανε επίσης μείωση του επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης τον προηγούμεν0 μήνα. Οι δείκτες ανέβηκαν κατά 9,75% του επιτοκίου αναφοράς και το πρόγραμμα κρατικών ομολόγων το οποίο είχε ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα οδεύει ήδη προς κατάρρευση.

”Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένουμε περαιτέρω αποδυνάμωση της λίρας” ανέφερε το UFG.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.ahvalnews.com 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube