Weather Icon
Αλβανία , Τουρκία 15 Απριλίου 2020

Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας

Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας

Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, της Αλβανίας, ενέκρινε τη Δευτέρα, την επικύρωση της οικονομικής συμφωνίας, μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

Η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατ. δολαρίων, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του τμήματος Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

“Η αγορά αυτών των υλικών θα γίνει από τουρκικές εταιρείες”, δήλωσε.

Η συμφωνία υπογράφηκε πέρυσι από τον αρμόδιο υπουργό. Θα υπάρχει μια πενταετής προθεσμία εκτέλεσης από τη στιγμή της έναρξης ισχύος, η οποία γίνεται από τη στιγμή επικύρωσης από το Κοινοβούλιο μας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία “ειδικά τώρα, που η χώρα μας και όχι μόνο περνάει μια δύσκολη στιγμή”.

“Χαίρομαι που εμείς, ως επιτροπή ασφαλείας, ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια τέτοια οικονομική συμφωνία, η οποία είναι ακόμα μία βοήθεια που δίνει η Τουρκία στη χώρα μας και αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς, ως Επιτροπή, είδαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαστε ευτυχείς που η Τουρκία μας βοηθά να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό”, τόνισε η Φελάι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube