REAL TIME |

Weather Icon

Η παραπληροφόρηση σχετικά με την έλλειψη αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ιταλία

Η παραπληροφόρηση σχετικά με την έλλειψη αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ιταλία

Η αντίληψη πως η Κίνα και η Ρωσία σταθήκαν στο πλευρό της Ιταλίας, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση της γύρισε την πλάτη, είναι μια θεωρία που έχει ριζώσει για τα καλά στο συλλογικό υποσυνείδητο, μέσω δεκάδων δημοσιευμάτων, αλλά ακόμη και δηλώσεων αξιωματούχων. Ποια είναι η αλληλεγγύη που έλαβε η Ιταλία από την ΕΕ;

Είναι αλήθεια πως η Ιταλία βιώνει σκηνές αποκάλυψης, έχοντας ξεπεράσει τους 12.000 από την πανδημία COVID-19 και το υγειονομικό της σύστημα να έχει πρακτικά καταρρεύσει.

Η Κίνα και η Ρωσία ήταν πράγματι από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια. Η Κίνα έχει αποστείλει ιατρικές προμήθειες και λίγους γιατρούς. Στις 12 Μαρτίου, 31 τόνοι εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 40 αναπνευστήρων. Κατόπιν, 30 ακόμη αναπνευστήρες στις 25 Μαρτίου. Πρακτικά, μιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό δεδομένης της κατάστασης στην Ιταλία και των χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ και χρειάζονται διασωλήνωση.

Η Ρωσία απέστειλε εξοπλισμό για βακτηριολογική απολύμανση και κινητό εργαστήριο για χημική-βιολογική αποστείρωση, και όχι αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα οι Ιταλοί. Έστειλε επίσης 100 στρατιωτικούς και όχι πολίτες γιατρούς, με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση βιολογικών, χημικών και ραδιενεργών απειλών, μετά από συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε το περασμένο Σάββατο.

Οι χώρες εταίροι της Ιταλίας απέστειλαν την παρακάτω βοήθεια

-Γαλλία και Γερμανία έστειλαν συνολικά περισσότερες μάσκες απ’ ότι η Κίνα.
-Η Γερμανία θα αποστείλει ακόμη ένα εκατομμύριο μάσκες.
-Η Γαλλία, ένα εκατομμύριο μάσκες και 200.000 προστατευτικές στολές.
-Η Αυστρία στέλνει 1,6 εκατομμύρια μάσκες.
-Η Γερμανία νοσηλεύει ασθενείς από βόρεια Ιταλία και Γαλλία.
-Τσεχία με δέκα χιλιάδες προστατευτικές στολές.
-Πολωνία που έστειλε 12 γιατρούς.

Για τη συνέχεια factChecker

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube