Weather Icon

Η Οξφόρδη δημιούργησε δίκτυο ερευνών για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Οξφόρδη δημιούργησε δίκτυο ερευνών για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Με μία συναυλία από το φημισμένο μουσικό σύνολο Chilingirian Quartet δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών του Δικτύου Έρευνας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (ONAGR), στο Κολέγιο Πέμπροουκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το Δίκτυο ιδρύθηκε από τη δρ Σούζαν Μέριεμ Ροζίτα Καϊτσί και τον καθηγητή Θίο Μάαρτεν βαν Λιντ, με όραμα να θέσει υπό τη σκέπη του νέες ερευνητικές κατευθύνσεις στη μελέτη της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ένας από τους στόχος του ONAGR είναι να δημιουργήσει στην Οξφόρδη, μια σημαντική κοινότητα ερευνητών που μελετούν την αρμενική Γενοκτονία μέσα σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο και όχι αυστηρά στο ιστορικό πλαίσιο της Οθωμανικής περιόδου που εκτείνεται από το 1915 έως το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως μία από τις πρώτες γενοκτονίες που έγιναν τον 20ο αιώνα, θεωρών πως η Γενοκτονία των Αρμενίων προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο κατανόησης για το πώς συνδέονται τα ιστορικά γεγονότα που προκαλούνται από τις κρατικά προερχόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρόσφατη ιστορία. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι να αποτελέσει η αρμενική Γενοκτονία μέρος των συζητήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόληψη της γενοκτονίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ιδρυτές του ONAGR ελπίζουν να συνεργαστούν τόσο με μελετητές στην Οξφόρδη όσο και σε όλον τον κόσμο, των οποίων το ερευνητικό έργο επικεντρώνεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και/ή τον ιστορικό διάλογο μεταξύ των εθνών.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube