REAL TIME |

Weather Icon

Η μαύρη προπαγάνδα για τον κορωνοϊό και η επαναφορά του θέματος “μείωση του πληθυσμού”

Η μαύρη προπαγάνδα για τον κορωνοϊό και η επαναφορά του θέματος “μείωση του πληθυσμού”

Απόστολος Αποστολόπουλος

     Ο κορονοϊός έδωσε ευκαιρία για την πιο καταιγιστική, παρατεταμένη και επιτυχή προπαγάνδα έτσι ώστε η κινδυνολογία να συσκοτίσει τον νου και να προκαλέσει αξεπέραστο φόβο. Πολύ μεγαλύτερο από το φόβο που προκάλεσε η  καταστροφή των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ. Οι επιπτώσεις και στις δυο περιπτώσεις ήταν πολύ βαρύτερες από τα ίδια τα γεγονότα:

Με τους δίδυμους πύργους πήρε φόρα «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Με τον κορονοϊό άνοιξε το μέτωπο εναντίον της «κομμουνιστικής» Κίνας.

  Τελικά, η τρομοκρατία ήταν το προσωπείο για να ελεγχθεί η Μ. Ανατολή από τις ΗΠΑ, με τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους εκτός. Το Σχέδιο απέτυχε. Η Ρωσία κυριαρχεί, οι Ευρωπαίοι πήραν πόδι, οι ΗΠΑ δίνουν μάχη οπισθοφυλακών. Χρειάστηκε μια εικοσαετία για να καταρρεύσει το προπέτασμα της τρομοκρατίας αλλά μόλις τρεις-τέσσερεις μήνες για να στραφεί η προσοχή στην Κίνα ενώ ακόμα ο κορονοϊός δεν έχει ηττηθεί.

Η Κίνα είναι ο νέος εχθρός, η υγεία των πολιτών μπαίνει στη συνήθη θέση της, στο ράφι, με εύσχημο  τρόπο. Από την απραξία της καραντίνας στη δουλειά, αλλιώς ανεργία, πείνα, κατάρρευση. Λες και δεν τα ήξεραν από την αρχή. Η Κίνα (κομμουνιστική, θυμήθηκαν ξαφνικά) στηλιτεύεται ως ένοχος για τη διάδοση του ιού. Τίποτα δεν αποκλείεται, ούτε η ενοχή των Κινέζων. Αλλά η κατηγορία θα παραμένει έωλη έως ότου απαντηθεί πειστικά γιατί ο ιός εμφανίστηκε και έπληξε πρώτα την Κίνα και, όπως λένε τα Δυτικά ΜΜΕ, χωρίς να το πάρουν καν μυρουδιά οι θεωρούμενοι κατασκευαστές του και υπεύθυνοι για τη διάδοσή του. Ωσάν ο ένοχος πρώτα να αυτοκτόνησε και μετά να άρχισε τις δολοφονίες που είχε σχεδιάσει. Αντίστροφα, έχει αποδειχθεί ότι στη Δύση κατασκευάζονται ένοχοι πχ ο Σαντάμ και τα όπλα μαζικής καταστροφής που ψευδώς του καταλογίστηκαν.

Ο Κίσινγκερ, που τα έχει πάντα τετρακόσια, επισήμανε ότι πρώτη ανάγκη είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στη (Δυτική) Δημοκρατία. Ο Κίσινγκερ, πρωταθλητής πολιτικού ρεαλισμού, αντιλαμβάνεται ότι με τόσα ψέματα, περιφρόνηση της Κοινής Γνώμης και αναίτιους πολέμους, όλους χαμένους, η λαϊκή συναίνεση μπορεί να καταρρεύσει. Και χωρίς αυτή τα καθεστώτα τρίζουν και πέφτουν. Το αστείο είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκαν στη Δύση ότι η Κίνα είναι κομμουνιστική ενώ έλεγαν ότι επικρατεί ο καπιταλισμός.

Άραγε η υπόμνηση του κομμουνισμού εκδηλώνει φόβο των ιθυνόντων ότι η θυελλώδης ανάπτυξη της Κίνας έχει σαγηνεύσει τα δυτικά πλήθη που διαπιστώνουν υπεροχή του κομμουνισμού αλά κινέζικα;

Ξένα ΜΜΕ βλέπουν μια βαθιά αναθεώρηση στις διεθνείς σχέσεις. Υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ θα αρνηθεί να πληρώσει το (τεράστιο) χρέος των ΗΠΑ στην Κίνα ενώ εμμέσως καλείται όλη η Δύση να πάρει μέτρα για την ανάσχεση του Πεκίνου, όπως παλιότερα έγινε με τη Μόσχα. Στις   συγκρούσεις προστίθεται ο Πόλεμος του Χρέους, εξίσου άγριος με τον πόλεμο των όπλων.

     Η προπαγάνδα

Ο καθημερινός 24ωρος συνεχής βομβαρδισμός ανακοινώσεων και ποικίλων πληροφοριών περί τον ιό έχει υπερβεί τα όρια της όποιας δημοσιογραφίας και θυμίζει πλέον επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου από αρμόδια Επιτελεία.  Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν υπονοήσει ότι παρακολουθούμε στρατιωτική επιχείρηση σε εξέλιξη.

Υποβαθμίζονται κρίσιμες δηλώσεις πχ του Έλληνα  καθηγητή κ Ι. Ιωαννίδη ότι η θνησιμότητα του κορονοϊού κινείται παγκοσμίως στο 0,1%, όσο η συνήθης ετήσια γρίπη παρά την προστασία από το εμβόλιο.

Τουλάχιστον μια δεκάδα ευρωπαίων καθηγητών επαναλαμβάνουν το ίδιο συμπέρασμα. Η είδηση περνάει στα ψιλά. Πανδημία μαύρης προπαγάνδας.  

     Τα όπλα και τα φάρμακα

 Δεν υπάρχει αδιαμφισβήτητη  επιστημονική απάντηση αν είναι κατασκευασμένος στο εργαστήριο ο κορονοϊός, ούτε ποιος τον έφτιαξε, αν ξέφυγε ή τον αμόλησαν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο Τραμπ επαναλαμβάνει στην Κίνα τη στρατηγική ανάσχεσης που είχαν εφαρμόσει μεταπολεμικά οι ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, συσπειρώνοντας τη Δύση.

Το μειονέκτημα αυτής της στρατηγικής είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται μεν τη Ρωσία αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να αντιπαρατεθούν στην Κίνα.

 Οι ΗΠΑ, ως αυτοκράτορας, δεν μοίρασαν ποτέ τα κέρδη ενώ τώρα έχουν ανάγκη και την τελευταία δεκάρα.

 Μείωση του πληθυσμού

  Είναι στη λογική του πολέμου η χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου για τη νίκη. Παλιά δηλητηρίαζαν πηγάδια και ποτάμια. Μετά χρησιμοποιούσαν δηλητηριώδη αέρια. Τώρα ο κορονοϊός πιθανότατα προαναγγέλλει τον αόρατο πόλεμο των ιών. Θα μπορούσε να είναι η μελλοντικά κυρίαρχη μορφή πολέμου έναντι της απόλυτης καταστροφής από τα πυρηνικά. Αλλά μάλλον υπάρχει και άλλη σκοπιμότητα:

Ήδη από το 1914 ο Άγγλος κορυφαίος οικονομολόγος Κέϋνς (εμπνευστής του new deal του Ρούσβελτ) υποστήριζε ως τεχνοκράτης (όπως ο Χίτλερ ως πολιτικός) ότι πρέπει να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Προ καιρού εκατοντάδες επιστήμονες υποστήριζαν, με κείμενό τους, ότι για να ζούμε καλά πρέπει ο παγκόσμιος πληθυσμός να περιοριστεί στα 500 εκατομμύρια. Το ίδιο αίτημα επανέλαβαν πρόσφατα 11.500 άνθρωποι ποικίλων προελεύσεων και ειδικοτήτων υπογράφοντας ένα μανιφέστο, μεταξύ τους και Έλληνες.

Ανιστόρητα, παραβλέπουν πώς ζούσαν όταν ο πληθυσμός ήταν 500 εκ. άνθρωποι. Αποσιωπούν ότι ο «υπερπληθυσμός» βρίσκεται εκτός Δύσης που πάσχει από υπογεννητικότητα. Δεν εξηγούν πώς θα εξαϋλωθούν τα 7 δισεκατομμύρια που περισσεύουν.

Ένας πιο αποτελεσματικός ιός θα βοηθούσε ασφαλώς. Οι βάρβαροι ήταν πάντα μια κάποια λύση, υπενθυμίζει ο Καβάφης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube