Weather Icon

Οι κίνδυνοι της παράνομης μετανάστευσης για την Ελλάδα

Οι κίνδυνοι της παράνομης μετανάστευσης για την Ελλάδα

Της Πατριωτικής Συσπείρωσης  

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, προκήρυξε, όπως φαίνεται από δημοσιεύσεις, 40.000 θέσεις στο πρόγραμμα ESTIA II, δηλαδή δωρεάν διαμερίσματα και επιδόματα για «αιτούντες άσυλο», το οποίο επανέφερε σε ισχύ η κυβέρνηση.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν ο εποικισμός της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες συνεχίζεται με τις συγκατάθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, ο οποίος  βέβαια δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την δημιουργία στην Ελλάδα εθνοτικών, θρησκευτικών και φυλετικών μειονοτήτων.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη μια πανηγυρική ανακοίνωση:

«Τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης “ESTIA II”, επανακαθορίζονται οι όροι εισαγωγής και παραμονής σε αυτό.
Κατά κύριο λόγο, η στέγαση των δικαιούχων πραγματοποιείται με μισθώσεις διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα. Μέχρι και τις 23 Μαρτίου είχαν δημιουργηθεί 25.516 θέσεις στέγασης
».

Η εφαρμογή του προγράμματος προβλέπει: «Με την ως άνω διάταξη αναμένεται να προκύψουν έξι χιλιάδες θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου, ενώ παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση των νησιών».

Τέλος η κυβέρνηση, ενώ απαγόρευσε για ένα μήνα την υποβολή αίτησης ασύλου για όσους μπήκαν παράνομα την περίοδο της «πολιορκίας μας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τελικά με την πίεση της επιτρόπου Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου Ίλβα Γιόχανσον, παρουσία του κ. Μηταράκη και Χρυσοχοϊδη στην κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, υποτασσόμενη πλήρως στις «ντιρεκτίβες» της ΕΕ. Οπότε και οι «μετανάστες» που μπήκαν τον Μάρτιο στην χώρα μας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Αν πιστέψουμε στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου για αιτήσεις ασύλου από μετανάστες, οι οποίοι έχουν ζήσει σε τρίτη χώρα περισσότερο από δύο μήνες χωρίς να υποστούν διώξεις, αυτές θα απορρίπτονται και οι αιτούντες θα επιστρέφονται νομίμως. Έτσι, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, όσοι μετανάστες έχουν έρθει από την Τουρκία – η οποία είναι τρίτη χώρα καθ’ ό,τι μη εμπόλεμη – και έχουν διαμείνει στην Τουρκία περισσότερο από δύο μήνες (η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που στέλνει το τουρκικό κράτος) θα επιστρέφονται, αφού θα απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου τους.

Τι θα γίνει όμως, αν τα έγγραφα με τα στοιχεία των μεταναστών καταστρέφονται ή, όπως καταγγέλλεται πρόσφατα, κατακρατούνται από τις τουρκικές αρχές; Θα πρέπει λοιπόν να διευκρινιστεί ότι και αυτή η περίπτωση θα εμπίπτει στους λόγους απόρριψης για αίτηση ασύλου.

Βασικά η Ελλάδα διαφημίζεται πανταχόθεν ως επίγειος παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες. Προσφάτως φαίνεται ότι υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες από τη Λιβύη, χωρίς να είναι Λίβυοι, και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη. Φαίνεται ότι, επειδή δεν δέχτηκε καμιά άλλη χώρα να τους φιλοξενήσει, δέχτηκε η μεγαλόκαρδη Ελλάδα;

Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει  στα ανωτέρα. Προαναγγέλλεται επί πλέον και η πολιτογράφηση όλων αυτών των παράνομων μεταναστών. Παράλληλα το πρόγραμμα επικεντρώνεται  όχι μόνο στην βέλτιστη φιλοξενία τους με επιδόματα και λοιπές παροχές, που κανένας άνεργος στην Ελλάδα δεν έχει. Ενδεικτικό είναι ότι το 73% αυτών έχει ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα. Προσεχώς θα λάβουν και εκλογικά δικαίωμα. Όλα αυτά τα μέτρα, αν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν μαγνήτη για τον εποικισμό της Ελλάδας από τους παράνομους μετανάστες. Εκτός εάν για όλους τους παράνομα αφιχθέντες μετανάστες καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα το δικαίωμα πολιτογράφησης.

Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της τα Κέντρα Φιλοξενίας να είναι Προαναχωρησιακά και δημιούργησε συνολικά 28 κέντρα στην ενδοχώρα, με την προοπτική όλοι οι «φιλοξενούμενοι» να ενσωματωθούν αργότερα (αυτός είναι ο απώτερος σκοπός, εφόσον δεν υπάρχει αντίδραση) στις τοπικές κοινωνίες σε όλην την επικράτεια. Απ’ ότι φαίνεται προκειμένου η κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά μας, δημιουργεί στην ενδοχώρα νέες δομές φιλοξενίας, ενώ στα νησιά μας θα δεχτούμε καινούργιες εισροές από την Τουρκία!

Το πρόγραμμα αυτό κατ’ απαίτηση κυρίως της Γερμανίας, αλλά και των άλλων «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που σκοπό έχει την ενσωμάτωση όλων των παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν προαναγγελία για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ το μεταναστευτικό ρεύμα.

Επειδή όμως στην αποκλειστική τους πλειοψηφία όλοι οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται καθαρά από μουσουλμανικές χώρες, παρά την θέληση ενσωμάτωσής τους στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, που προωθούν τα κόμματα εξουσίας Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, η αλλοίωση του πληθυσμού «δια της βίας» είναι δεδομένη, γιατί το μεταναστευτικό ρεύμα δεν πρόκειται να σταματήσει με το πρόγραμμα αυτό. Μάλλον αποτελεί πρότυπο «λύσης» του προβλήματος της μετανάστευσης συνολικά.

Η Ελλάδα εκτός από τον κίνδυνο που διατρέχει από τις επεκτατικές βλέψεις και επιδιώξεις των γειτόνων μας, κυρίως εξ Ανατολών, αλλά και όχι μόνο, είναι βέβαιο ότι θα διατρέξει κίνδυνο και στο εσωτερικό, εφόσον όλοι οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιηθούν από τον Ερντογάν ως πέμπτη φάλαγγα στα σπλάχνα της Ελλάδας.

Αθήνα 16 Απριλίου 2020

www.ardin-rixi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube