Weather Icon
Ιράκ , Κίνα 20 Απριλίου 2020

Η Κίνα έστειλε και τρίτο φορτίο μεταφοράς υγειονομικού υλικού στην Βαγδάτη

Η Κίνα έστειλε και τρίτο φορτίο μεταφοράς υγειονομικού υλικού στην Βαγδάτη

TEHRAN -Το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε πως παρέλαβε και φορτίο υγειονομικού υλικού από την Κίνα την Δευτέρα. Το φορτίο περιλαμβάνει υλικά για την καταπολέμηση του Covid-19.

Οι κυβερνήσεις του Ιράκ και της Κίνας έχουν εντείνει την συνεργασία τους στον τομέα της υγείας με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σχόλιο: Η Μέση Ανατολή και η ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Μέσης Ανατολής οδεύει προς ενοποίηση και ανοικοδόμηση μέσω των Κινεζικών επεκτατικών γεωοικονομικών επενδύσεων. Η Ρωσία ξεκινάει να στηρίζει το Ιράκ μέσω πιθανής πώλησης συστημάτων S-400 και η Κίνα αντίστοιχα μέσω επενδύσεων και υγειονομικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιράκ είχε απεξαρτηθεί από το Αμερικανικό ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της προμήθειας ρεύματος από μέρους της Κίνας. Η Κίνα έχει καταφέρει να δημιουργήσει δίκτυο εμπορικό-πληροφοριακό-τεχνολογικό και υγειονομικό σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή με σκοπό να την στρέψει εναντίον της Δύσης και να ανοικοδομήσει.

Μετάφραση Σχόλιο: Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.mehrnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube