Weather Icon
Ελλάδα 19 Απριλίου 2020

Η Οικουμένη πήρε το μήνυμα όπως πρέπει – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Η Οικουμένη πήρε το μήνυμα όπως πρέπει – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Η έγερση είναι πολύ γλυκιά την Κυριακή του Πάσχα. Το μήνυμα στάλθηκε σε όλη την Οικουμένη από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Όλη η Ελλάδα κλεισμένη στα σπίτια της, αλλά όλοι οι Έλληνες ήταν έξω. Αυτό που έγινε σε πόλεις και σε χωριά ήταν ανεπανάληπτο. Το αναστάσιμο μήνυμα έκανε μπαμ με βεγγαλικά, δυναμιτάκια και πυροβολισμούς. Ό,τι είχε ο καθένας το χρησιμοποίησε για τη διάδοση του μηνύματος. Αναφορές κάνουν λόγο για καραμπίνες ακόμα και για καλάσνικοφ. Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα και το Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωή χαρισάμενος ακούγεται τόσο δυναμικά ακόμα και σε ήχους heavy metal.

Οι δρόμοι παραμένουν άδειοι. Από τις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου άλλωστε ξεκίνησε η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που θα διαρκέσουν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα. Στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπάρχει έλεγχος για την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στους περιορισμούς που υπάρχουν στις μετακινήσεις πολιτών στους δρόμους αλλά και προκειμένου να διαφυλαχθεί ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός σε αυλές και πιλοτές για τον… οβελία.

Τα ευτράπελα δεν λείπουν. Στην Αράχωβα, η ευρηματικότητα των ντόπιων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μια κάτοικος του κοσμοπολίτικου χωριού, προκειμένου να δικαιολογήσει την μετακίνηση από το σπίτι της στο σπίτι φιλικού της προσώπου προκειμένου να περάσουν μαζί Ανάσταση και Πάσχα, επέλεξαν Β4 Μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», γράφοντας από κάτω, «Είναι μεγάλο το αρνί και δεν μπορούν να το φάνε μόνοι τους». Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube