Weather Icon

Οι φιλοτουρκικές φατρίες συνεχίζουν να δημεύουν τις περιουσίες της χριστιανικής κοινότητας στο Idlib

Οι φιλοτουρκικές φατρίες συνεχίζουν να δημεύουν τις περιουσίες της χριστιανικής κοινότητας στο Idlib

Του Kajin Ahmed

Οι Χριστιανικές μειονότητες της Συρίας στην πόλη Idlib αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με τις παραβιάσεις και την καταστροφή των περιουσιών τους από τις φιλοτουρκικές φατρίες. Για τις πράξεις αυτές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ευθύνονται ”θρησκευτικές αιρέσεις που δρουν με βάση τον Ισλαμικό Νόμο”.

Σε αυτό το πλαίσιο η λεγόμενη Κυβέρνηση Σωτηρίας του Αρχηγείου Απελευθέρωσης, ή αλλιώς Jabhat Al-Nusra (γνωστή τρομοκρατική οργάνωση παρακλάδι της Al Qaeda), μέσω του επίσημου γραφείου της πίεζε εδώ και καιρό τις Χριστιανικές μειονότητες της Idlib να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με σκοπό να εγκατασταθούν σε αυτά οι Ισλαμικές πολιτοφυλακές.

Το υποτιθέμενο γραφείο της A-Nusra έστειλε ειδοποιήσεις στους ενοικιαστές των ακινήτων στις περιοχές όπου κατοικούνται από Χριστιανικές μειονότητες, λέγοντάς τους πως τα ενοίκια τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν ραγδαία. 

Άνθρωποι της Χριστιανικής κοινότητας στην δυτική ύπαιθρο του Idlib, στην πόλη Jisr al-Shughur, αλλά και στις κωμοπόλεις Yaqoubiyya, Quniya, Jadidah, al-Ghassaniyeh και Halouzυποφέρουν από την ίδια μοίρα, καθώς εκδιώκονται από τα σπίτια τους με βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.xeber24.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube