REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία 16 Απριλίου 2020

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Διοίκησης, οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έχει πληροφορίες για αναφορές πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου απευθείας απογείωσης (DA-ASAT, direct-ascent, anti-satellite), εξέδωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση.

«Η δοκιμή του αντι-δορυφορικού πυραύλου απευθείας απογείωσης της Ρωσίας, προσφέρει ακόμα ένα παράδειγμα πως οι απειλές προς τα διαστημικά συστήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων της είναι αληθινές, σοβαρές και αυξάνονται» δήλωσε σε ανακοίνωση ο στρατηγός Τζον Ρέιμοντ, διοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Διαστήματος και επικεφαλής των Διαστημικών Επιχειρήσεων των Αμερικανικών Διαστημικών Δυνάμεων.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και δεσμευμένες στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας και στην άμυνα του έθνους, των συμμάχων μας και των αμερικανικών συμφερόντων, από επιθετικές ενέργειες στο διάστημα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Μέσω της ανακοίνωσης υποστηρίζεται πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και πως η αμερικανική υπηρεσία παρακολουθεί τη δοκιμή.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μήνες μετά από περιστατικό, κατά το οποίο αμερικανοί αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου τον Ιανουάριο, ισχυριζόμενοι πως ο ρωσικός δορυφόρος Kosmos-2542 «κυνηγούσε» έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο. Τότε, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε αντιδράσει στα αμερικανικά λεγόμενα, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους ισχυρισμούς ως δικαιολογία για να ξεκινήσουν μια διαστημική κούρσα.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η κίνηση του διαστημοπλοίου μας δεν επέφερε καμία απειλή προς τον αμερικανικό δορυφόρο και κυρίως δεν παραβίασε καμία αρχή και κανονισμό του διεθνούς δικαίου» σχολίασε στο πρακτορείο Sputnik το ρωσικό υπουργείο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο δεν έχει αντιδράσει ακόμα στους τελευταίους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Πηγή: Σπουτνίκ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube