REAL TIME |

Weather Icon

H Tουρκία χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό ως όπλο εναντίον των Κούρδων

H Tουρκία χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό ως όπλο εναντίον των Κούρδων

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού ως εργαλείο έναντι των Κουρδικά κατοικημένων περιοχών, τόσο εντός των τουρκικών εδαφών, όσο και εντός της συριακής επικράτειας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Canary News.

Η Τουρκία έκοψε με επιτυχία την προμήθεια νερού στα Συριακά εδάφη της επαρχίας Hasakah, μία περιοχή που βρίσκεται υπό την εξουσία της Κουρδικής αυτόνομης κοινότητας. Σύμφωνα με το άρθρο η Τουρκία προμήθευε με μολυσμένο νερό τους πληθυσμούς της περιοχής, ενώ στην συνέχεια μαχητές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία κατέστρεψαν τις δεξαμενές νερού.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον Οκτώβριο μία στρατιωτική επιχείρηση έναντι των Κούρδων της Συρίας, παίρνοντας τον έλεγχο μεγάλων εδαφικών εκτάσεων.

”Η καταστροφή της δεξαμενής νερού εν καιρώ πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελεί μία απαράδεκτη ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο ζωές παιδιών και οικογενειών. Το πλύσιμο των χεριών είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση του ιού”, δήλωσε ο Fran Equiza, ένας Βρετανός αξιωματούχος της UNICEF.

Στην Τουρκία περίπου 8.500 δικαστές και δημοσιογράφοι βρίσκονται στην φυλακή διότι κατηγορούνται για διατήρηση δεσμών με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα ΡΚΚ. Παράλληλα πολύ εξ’αυτών βρίσκονται στην φυλακή καθώς είχαν προειδοποιήσει την Τουρκική κοινωνία για την πανδημία του κορωνοϊού χωρίς την άδεια της κυβέρνησης.

Ανέφεραν πως υπήρχε έλλειψη καθαριότητας στις φυλακές, κάνοντας τους φυλακισμένους πιο ευάλωτους στον ιό, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο. Οι αρμόδιοι των φυλακών αρνήθηκαν να επιλύσουν το ζήτημα.

Η Τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζει την διεθνή αμνηστία, με σκοπό να απελευθερώσει 300.000 φυλακισμένους για να καταπολεμήσει τον ιό. Οι πολιτικοί κρατούμενοι οι οποίοι κατηγορούνται για δεσμούς με το ΡΚΚ δεν θα αποφυλακιστούν, παρά τις διεθνείς πιέσεις.

Η πανδημία δεν σταμάτησε την τουρκική αστυνομία, η οποία επιτέθηκε στον κόσμο που βρισκόταν στην κηδεία της Helin Bolek, που ήταν μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum. Είχε κατηγορηθεί από την κυβέρνηση πως διατηρεί δεσμούς με το κίνημα DHKP-C, το οποία αποτελεί αριστερό μαρξιστικό ένοπλο παραστρατιωτικό παρακλάδι, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με την Άγκυρα.

”Την Παρασκευή η τουρκική αστυνομία προέβει σε ρίψη χημικών, δακρυγόνων και πιδάκων νερού ενάντια στον κόσμο που παρεβρίσκετο στην κηδεία. Δεκάδες πολίτες συνελήφθησαν μετά από βίαιες συγκρούσεις ”, ανέφερε το πρακτορείο Firat News.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού ως όπλο έναντι των πολιτικών αντιφρονούντων τόσο εντός των φυλακών, όσο και εκτός των Τουρκικών συνόρων, ιδιαίτερα στις περιοχές που κατοικούν Κουρδικοί πληθυσμοί.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου 

πηγή: www.ahvalnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube