REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ 20 Απριλίου 2020

H Γερμανία παρήγγειλε τα Αμερικανικά F/A-18 για την Luftwaffe

H Γερμανία παρήγγειλε τα Αμερικανικά F/A-18 για την Luftwaffe

Του  IAN ROGERS / BLOOMBERG

Η Γερμανία θα παραγγείλει 45 μαχητικά της εταιρείας Boeing ,ε σκοπό να αντικαταστήσει τα Tornado της Luftwaffe, σύμφωνα με αναφορά του Der Spiegel την Κυριακή.

Ο Υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer έστειλε email στον Αμερικανό Mark Esper την ΤΤετάρτη, με σκοπό να τον ενημερώσει για την απόφασή του, σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο δεν έδωσε την διεύθυνση της πηγής πληροφόρησης. Η Γερμανία θα παραγγείλει 30 F/A-18 Super Hornets και 15 EA-18G Growlers, σύμφωνα με έκθεση.

”Ενώ αναμένουμε μία επίσημη ανακοίνωση, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό να καλύψουμε και τα Αμερικανικά και τα Γερμανικά οφέλη”, ανέφερε σε email του μέλος της Boeing στο Chicago. Ένας συνδυασμός Hornets και Growlers ”είναι ιδανικός για να ταιριάξει με τις Γερμανικές ικανότητες προσβολής και ηλεκτρονικού πολέμου”. 

Οι πράξεις του Kramp-Karrenbauer’s μπορεί να ταράξουν τους δημοκρατικούς, καθώς ο συνεργάτης της Angela Merkel δεν είχε ειδοποιήσει για αυτήν του την επιλογή, δήλωσε το Der Spiegel.

Η προκάτοχος του Kramp-Karrenbauer’s, η Ursula von der Leyen, είχε προσφέρει μία συμβιβαστική λύση στο SPD, μέσω της οποίας η Γερμανία θα αγόραζε έναν συνδυασμό αμερικανικών μαχητικών και του Ευρωπαϊκού μαχητικού Eurofighter Typhoon, το οποίο κατασκευάστηκε από την Airbus SE, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.time.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube