REAL TIME |

Weather Icon

Greece From Home: Ο Μπιλ Γκέιτς εκθειάζει την πρωτοβουλία του ΕΟΤ

Greece From Home: Ο Μπιλ Γκέιτς εκθειάζει την πρωτοβουλία του ΕΟΤ

Την πρωτοβουλία της Ελλάδας και του ΕΟΤ μέσω του σχεδίου «Greece From Home» ανέφερε ως εξαιρετικό παράδειγμα ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς για τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εποχή του κορονοϊού και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή των πολιτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω LinkedIn σχετικά με τον κορονοϊό, εκτίμησε πως η ζωή όλων θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια και μίλησε για την πλατφόρμα του ΕΟΤ που έχει στόχο να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα της Ελλάδας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

«Ας δούμε τον τομέα του τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος είναι σίγουρα ένας τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αλλά ίσως μπορείτε να μάθετε από το «Ελλάδα από το σπίτι» (#Greecefromhome), μια λαμπρή πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Google» αναφέρει.

«Αυτός ο ιστότοπος βασίζεται στις αρχές του μάρκετινγκ περιεχομένου: στη χρήση εξαιρετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο για τη δημιουργία σχέσης με δυνητικούς πελάτες. Μέσω βίντεο στο YouTube και άλλου περιεχομένου, οι δημιουργοί δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να βιώσουν όμορφα φυσικά τοπία, να κάνουν περιηγήσεις ή να επισκεφθούν εστιατόρια. Όλα ψηφιακά» πρόσθεσε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Αν το κάνετε σωστά, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να είναι σε θέση να φέρει έσοδα μέσω διαφημίσεων ή πωλήσεων προϊόντων. Και τουλάχιστον, είναι ένας τρόπος να διατηρείτε επαφή με το ακροατήριό σας έως ότου είναι πρόθυμοι (και ικανοί) να ταξιδέψουν ξανά. Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας δεν ανήκει σε μία από αυτές τις βιομηχανίες, ελπίζουμε ότι αυτό θα γεννήσει κάποιες ιδέες» υποστήριξε.

Και κατέληξε: «Το κλειδί είναι να ανακατευθύνετε τις προσπάθειές σας και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας με σύνεση. Επειδή είναι πιθανόν αυτή η κατάσταση να ήρθε για να μείνει. Οσο ταχύτερα προσαρμόζεστε σε αυτό το δεδομένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της επιχείρησής σας να επιβιώσει και ενδεχομένως να ευδοκιμήσει», πρόσθεσε. 

Είναι χαρακτηριστικό, πως μόνον στις πρώτες δέκα μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας «Greece From Home», περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τα ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια ενώ έχουν προγραμματιστεί ήδη 135 κατ’ ιδίαν εκπαιδεύσεις. Οι εκπαιδεύσεις είναι δωρεάν και όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί να εγγραφεί στο link g.co/greektourism/seminarsfromhome.

Το ευχαριστώ του Γιάννη Ρέτσου

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος ευχαρίστησε τον Μπιλ Γκέιτς για την αναφορά του στο πρόγραμμα Greece From Home, γράφοντας στο Twitter: «Η βιομηχανία της φιλοξενίας μπορεί να έχει χτυπηθεί σκληρά, ωστόσο έχουμε το brand, τη γνώση και τα καινοτόμα μυαλά να ανακάμψουμε».

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube