REAL TIME |

Weather Icon
Κορέα – Βόρειος Κορέα 27 Απριλίου 2020

Γνωρίστε την Kim Yo Jong, την αδελφή και πιθανή διάδοχο του Kim Jong Un

Γνωρίστε την Kim Yo Jong, την αδελφή και πιθανή διάδοχο του Kim Jong Un

Της Marley Coyne

Καθώς αυξάνονται οι εικασίες και οι πληροφορίες για τον θάνατο (ή την κωματώδη κατάσταση) του  Kim Jong Un, η αδελφή και στενή σύμβουλός του, η Kim Yo Jong, συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας ως πιθανότερη διάδοχος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σημαντικά γεγονότα

-Ενώ κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, η Yo Jong (όπως και τα περισσότερα μέλη της οικογένειας) είναι μια μυστηριώδης προσωπικότητα, με βασικές πληροφορίες όπως η ηλικία της (περίπου γύρω στα 30) να παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

-Όπως έχει αναφέρει η Washington Post, απολάμβανε την εύνοια του πατέρα της, Kim Jong Il, και έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, όπου παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου, προτού επιστρέψει στη Β. Κορέα στις αρχές του 2000. 

-Η επονομαζόμενη και “Ιβάνκα Τραμπ της Βόρειας Κορέας”, Kim Yo Jong, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα πως ο πρόεδρος Τραμπ και ο αδελφός της έχουν “ειδικές και σταθερές προσωπικές σχέσεις”, παρά τις διαφωνίες όσον αφορά τα πυρηνικά της Β. Κορέας, ένα θέμα που η πιθανή διάδοχος έχει δείξει πως θέλει να υπερασπιστεί.

-Ως μια απόδειξη της ισχύος της, τον περασμένο μήνα ανέλαβε αναπληρωματικό μέλος του Politburo του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Είπαν για αυτήν

“Είναι έξυπνη, υπολογίζει και σκέφτεται τα πάντα. Κανείς δεν γνωρίζει πόση δύναμη έχει αποκτήσει παραμένοντας στη σκιά”, σχολίασε ο ειδικός αναλυτής για τη Βόρεια Κορέα, Bruce Bennett, στην Daily Beast.

Τι να περιμένουμε

“Μεταξύ όσων περιλαμβάνονται στην ελίτ της Βόρειας Κορέας, η Kim Yo Jong πιστεύω ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κληρονομήσει τον θώκο του Kim Jong Un, μάλιστα περισσότερο από 90%”, είπε πρόσφατα ένας Αμερικανός αναλυτής στο Associated Press. 

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που θα ήθελε να αναρριχηθεί στην ηγεσία της Β. Κορέας, ενώ το πατριαρχικό-ανδροκρατούμενο σύστημα της χώρας ίσως σταθεί εμπόδιο στις βλέψεις της. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως ενδέχεται σε περίπτωση θανάτου του Kim Jong Un να αναλάβει κάποιος εκτός της οικογένειας, όπως ο Choe Ryong Hae, στρατιωτικός και πολύπειρος αξιωματούχος του καθεστώτος. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η Kim Yo Jong θα μπορούσε να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία εάν φυσικά ο Kim Jong Un πεθάνει ή αποσυρθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube