REAL TIME |

Weather Icon

Για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος

Για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο αναρτήσεις και σχόλια που αναφέρονται σε έναν ανύπαρκτο ή μάλλον υπαρκτό μόνο στο θολωμένο μυαλό ορισμένων διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα κυβερνητικά μέτρα ισχύουν για κάθε Έλληνα πολίτη, είτε αυτός είναι μουσουλμάνος είτε χριστιανός. Όπως δεν επιτρέπεται στους χριστιανούς να πηγαίνουν στην εκκλησία και να παρακολουθούν τις Θείες Λειτουργίες, έτσι και για τους μουσουλμάνους απαγορεύονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά.

Αν κάποιοι δε γνωρίζουν είναι προτιμότερο να μη μιλάνε. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στο νομό Ξάνθης κανένα τζαμί δεν είναι ανοιχτό για τους πιστούς αλλά ακόμα και να ήταν ανοιχτά, οι ίδιοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι τηρώντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές οδηγίες, δεν πηγαίνουν σε αυτά.

Όσον αφορά το αίτημα μιας μεγάλης μερίδας χριστιανών συμπολιτών μας να ακουστεί από τα μεγάφωνα των εκκλησιών η αναστάσιμη λειτουργία, το σέβομαι απόλυτα και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το επιτρέπει η κυβέρνηση. Προσωπικά δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να ακουστεί στα μεγάφωνα όλων μα όλων των εκκλησιών η αναστάσιμη λειτουργία.

Επίσης ορισμένοι από εσάς διερωτάστε αν τα ίδια περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν και για το Ραμαζάνι των μουσουλμάνων που ξεκινάει στις 24 Απριλίου. Εντελώς ανόητο το ερώτημα αυτό. Εννοείται πως μέχρι να υπάρξει άρση ή έστω κάποια χαλάρωση των μέτρων, αυτά θα ισχύουν για όλους.

Η βραδινή προσευχή των μουσουλμάνων που κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού συνήθως πραγματοποιείται στα τζαμιά, μπορεί να γίνει και στο σπίτι, μπορεί να την κάνει δηλαδή ο κάθε μουσουλμάνος μόνος του.

Ωστόσο ακόμα και ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων που είναι το Μπαϊράμ και που η πρωινή προσευχή εκείνη τη μέρα γίνεται αποκλειστικά στα τζαμιά, εννοείται πως δε θα γίνει αν ακόμα υφίστανται τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Με λύπη μου παρατηρώ πως ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι εξακολουθούν να σκέφτονται με τη λογική του ΕΜΕΙΣ & ΕΣΕΙΣ. Όχι φίλοι μου. ΤΟ «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ» είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ειδικά στη Θράκης. Εδώ υπάρχει μόνο ένα, το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

Ας μην αφήσουμε ορισμένους ανεγκέφαλους να γκρεμίσουν όσα έχουμε χτίσει στη Θράκη.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

www.xanthinet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube