Weather Icon
Γερμανία 8 Απριλίου 2020

Γερμανία: «Τείχος» προστασίας γερμανικών επιχειρήσεων από ξένες εξαγορές

Γερμανία: «Τείχος» προστασίας γερμανικών επιχειρήσεων από ξένες εξαγορές

Με τον κορωνοϊό να παραλύει την οικονομία και να την οδηγεί ολοταχώς σε βαθιά ύφεση, η γερμανική κυβέρνηση προωθεί νέους κανονισμούς για την προστασία των γερμανικών επιχειρήσεων από ξένες εξαγορές.

Το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση του Βερολίνου να ασκεί βέτο σε συμφωνίες που κρίνει ότι αντιβαίνουν στα γερμανικά συμφέροντα, ανέφεραν στο Βloomberg ανώνυμες πηγές. Προς το παρόν, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ να αποτρέψει μια εξαγορά εάν θεωρεί ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Παράλληλα, οι αρχές θα έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν την πρόσβαση σε τεχνογνωσία γερμανικών επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία αξιολόγησης μιας εξαγοράς.

Στόχος της κυβέρνησης Μέρκελ είναι να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στο Νόμο περί Εξωτερικού Εμπορίου σήμερα, ανέφερε στο BBG Γερμανός αξιωματούχος, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Την ώρα που ο κορωνοίός σαρώνει την παγκόσμια οικονομία, αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βερολίνου έχουν εκφράσει ανησυχίες μήπως επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Γερμανίας καταστούν ευάλωτες απέναντι σε εξαγορές από ξένους παίκτες.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube