Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 19 Απριλίου 2020

Γερμανοί επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στην τουρκική οικονομία

Γερμανοί επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στην τουρκική οικονομία

Το 80% σχεδόν των γερμανικών εταιρειών έχουν αρνητικές προβλέψεις για την τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με μελέτη –που δημοσιοποίησε η DW- οι μισές σχεδόν γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία σκέπτονται να περιορίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το 80% σχεδόν των εταιρειών αυτών έχουν αρνητικές προβλέψεις για την τουρκική οικονομία ως συνέπεια της επιδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας οι γερμανικές ζυθοποιίες
Η μελέτη 4.000 περίπου επιχειρήσεων την οποία και εκπόνησε η Συνομοσπονδία Γερμανο-τουρκικού εμπορίου και βιομηχανίας (DIHK) δείχνει πως το 78% των επενδυτών προβλέπουν αρνητική εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας.

Οι περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις θεωρούν πως η Κίνα έχει περάσει το στάδιο της κορύφωσης της πανδημίας και προβλέπουν πως οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα αποτελούν μεγαλύτερο ρίσκο στο μέλλον, δηλώνει ο Φόλκερ Τρέιερ, Διευθυντής Εξωτερικού Εμπορίου της DIHK.

Oι τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου είναι οι δύο αγορές πού έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά από την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τον Τρέιερ οι επιχειρήσεις θεωρούν πως προϋπάρχοντα ζητήματα, όπως γραφειοκρατικά εμπόδια και έλλειψη εργατικού δυναμικού θα επιδεινωθούν συνέπεια του ιού.

Τέλος, η έρευνα του DIHK δείχνει πως σχεδόν το 80% των γερμανικών εταιρειών αναμένουν πτώση του εισοδήματος τους, ενώ το 15% θεωρεί πως το εισόδημα του θα μειωθεί στο μισό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube