REAL TIME |

Weather Icon

Γενί Σαφάκ: Χτύπημα του Covid-19 στον αγωγό φυσικού αερίου East-Med

Γενί Σαφάκ: Χτύπημα του Covid-19 στον αγωγό φυσικού αερίου East-Med

Δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο «Χτύπημα του Covid-19 στον East-Med: Ακόμα και η Ελλάδα δεν πιστεύει στο έργο» αναφέρει ότι λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν οι εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου Εast Med στην Μεσόγειο.

Όπως σημειώνεται, τέθηκε σε καραντίνα η γαλλική φρεγάτα Charles de Gaulle, εγκαταλείφθηκαν οι γαλλικές προσπάθειες για δημιουργία βάσης στην Κύπρο, η Αμερική επικεντρώθηκε στην αυξανόμενη ναυτική ισχύ της Ρωσίας και της Κίνας στον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό, η άσκηση «Μέδουσα» της Ελλάδος και της Κύπρου σταμάτησε και μάλιστα στον ελληνικό Τύπο αναφέρεται τις τελευταίες μέρες ότι δεν υπάρχει περίπτωση πραγματοποίησης του Εast Med.

Την ίδια ώρα πάντως, η Τουρκία διατηρεί το tempo της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, γράφει η «Γενί Σαφάκ», με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να συνεχίζει αδιαλείπτως τις δραστηριότητές του παρά την απειλή του κορωνοϊού.

«Ακόμη κι αν επηρεαστεί το πολεμικό ναυτικό, το ποσό της επίδρασης δεν είναι ικανό να μειώσει το επίπεδο ετοιμότητας των πλοίων», δηλώνει ο Τούρκος αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κιρικανάτ στην τουρκική εφημερίδα.

Κοινή άσκηση Τουρκίας – Ιταλίας στην ανατολική Μεσόγειο

Κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ του τουρκικού και ιταλικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποιείται στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η φρεγάτα TCG Salihreis και η ιταλική ITS V. Fasan, που συμμετέχουν στην αρμάδα του ΝΑΤΟ Standing Maritime Group-2, και τα τουρκικά πολεμικά πλοία TCG Gaziantep και TCG Ruzgar πραγματοποίησαν ναυτική εκπαιδευτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο στις 23 Απριλίου 2020», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, άσκηση συνέβαλε θετικά στη συνεργασία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube