REAL TIME |

Weather Icon

Φωτιά στο Τσερνόμπιλ : Φόβοι στην Ελλάδα για διαρροή ραδιενέργειας – Τι λένε οι ειδικοί

Φωτιά στο Τσερνόμπιλ : Φόβοι στην Ελλάδα για διαρροή ραδιενέργειας – Τι λένε οι ειδικοί

Στο ζήτημα με την φωτιά γύρω από την περιοχή του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο κ. Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών ΣΣΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι με βάση τις μετρήσεις στην περιοχή δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές εμφανίστηκαν δεκαπλάσιες ποσότητες ραδιενέργειας.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί σε καμία περίπτωση λόγω της απόστασης, είπε μεταξύ άλλων.

O ίδιος αναφέρθηκε και στον κοροναϊό, με συμβουλές πώς να απολυμαίνονται οι χώροι με διαλύματα με χλωρίνη, που σκοτώνουν τον ιό.

Στη γεωδυναμική δραστηριότητα της γης αναφέρθηκε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ο οποίος μίλησε για τη μείωση στον σεισμικό θόρυβο που παρατηρείται στον πλανήτη αλλά και την Ελλάδα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κοροναϊού, αλλά και λόγω της μείωσης λειτουργίας των βιομηχανιών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα οφέλη για το περιβάλλον μετά από όλη αυτήν την κρίση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube