Weather Icon
ΗΠΑ , Κορωνοϊός - Covid-19 29 Απριλίου 2020

Φάρμακο αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού, ισχυρίζεται εταιρεία

Φάρμακο αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού, ισχυρίζεται εταιρεία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας λέει ότι το πειραματικό της φάρμακο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κατά του νέου κορωνοϊού σε μια μεγάλη μελέτη της κυβέρνησης των ΗΠΑ που το υπέβαλε σε αυστηρό έλεγχο.

Το φάρμακο Remdesivir της «Gilead Sciences» πρόκειται να είναι η πρώτη θεραπεία που θα περάσει ένα τέτοιο έλεγχο κατά του ιού, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 218.000 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Η θεραπεία μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην πανδημία, ειδικά επειδή οι αξιωματούχοι της υγείας λένε ότι οποιοδήποτε εμβόλιο είναι πιθανό να επέλθει σε ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (National Institutes of Health – «NIH»), δοκίμασε το Remdesivir αντί της συνήθους περίθαλψης σε περίπου 800 νοσοκομειακούς ασθενείς με κορωνοϊό σε όλο τον Κόσμο. Το κύριο αποτέλεσμα ήταν ο χρόνος που χρειάζεται για να αναρρώσουν οι ασθενείς.

Η εταιρεία Gilead δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα την Τετάρτη, αλλά είπε ότι αναμένεται σύντομα ανακοίνωση. Αξιωματούχοι της «NIH», επίσης, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Το Remdesivir χορηγείται μέσω ενδοφλέβιου ορού (IV) και έχει σχεδιαστεί για να παρεμβαίνει σε ένα ένζυμο που αναπαράγει ιικό γενετικό υλικό. Σε δοκιμές σε ζώα κατά του SARS και του MERS, ασθενειών που προκαλούνται από παρόμοιους κορωνοϊούς, το φάρμακο βοήθησε στην πρόληψη της λοίμωξης και στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων όταν χορηγήθηκε αρκετά νωρίς κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί οπουδήποτε στον Κόσμο για οποιαδήποτε χρήση.

www.ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube