REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 30 Απριλίου 2020

Εξομολογήσεις ενός Ισλαμοκανίβαλλου μισθοφόρου που μόλις γύρισε από τη Λιβύη

Εξομολογήσεις ενός Ισλαμοκανίβαλλου μισθοφόρου που μόλις γύρισε από τη Λιβύη

«Μόλις επέστρεψα χθες από τη Λιβύη», δήλωσε ο Ζέιν Αχμάντ, μαχητής του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA) στο Αφρίν. «Αλλά προσπαθούσα να φύγω για περισσότερο από ένα μήνα.» Όταν ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) πλησίασε την Τρίπολη τον Απρίλιο του 2019, η αντίπαλη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ στην Τρίπολη ζήτησε από την Τουρκία στρατιωτική υποστήριξη. Η συνέντευξη στην βραβευμένη, εξειδικευμένη στην κάλυψη κρίσεων, Αμερικανίδα δημοσιογράφο Lindsey Snell, πού κάλυψε το θέμα με το ρεπορτάζ της με τίτλο ‘Η Τουρκία μας κορόιδεψε’!

Μόλις τελείωσαν τη ‘δουλειά στο Αφρίν’ , σταλθηκαν με αεροπλάνα στην Λιβύη

Οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να στρατολογούν έντονα μαχητές από φατρίες Ισλαμοκαννίβαλλων της Συρίας για να πολεμήσουν για λογαριασμό τους, και άρχισαν να στέλνουν εκατοντάδες στη Λιβύη κάθε εβδομάδα. Ο ακριβής αριθμός των συριακών μαχητών που έστειλε η Τουρκία είναι άγνωστος, αλλά οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 5.000 έως 17.000. Οι πτήσεις που μεταφέρουν Σύριους στη Λιβύη συνεχίζονται, παρά την πανδημία Coronavirus.

Ο Αχμάντ είναι μέλος του ‘Ahrar al-Sharqiya’, μιας φατρίας  Ισλαμοκανίβαλλων φημισμένης για την κακή μεταχείριση των αμάχων και την τάση να πολεμάει άλλες φατρίες  Ισλαμοκανίβαλλων στις περιοχές που εισβάλλουν.

Ο Αχμάντ είχε την έδρα του στο Αφρίν με την παράταξη από την Τουρκική Επιχείρηση «ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΙΑΣ» το 2018. Η τουρκική εισβολή στο Αφρίν οδήγησε σε θανάτους εκατοντάδων αμάχων και εκτοπισμού εκατοντάδων χιλιάδων. Η φατρία Ισλαμοκανίβαλλων ‘Ahrar al-Sharqiya’ έχει κατηγορηθεί για εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στην πόλη, όπως λεηλασίες, δολοφονίες, απαγωγές και σειριακούς βιασμούς.

Όταν ρωτήθηκε αν πίστευε στην αποστολή της Τουρκίας στο Αφρίν, ο Αχμάντ γέλασε. «Ήμουν μισθοφόρος που πήγαινε στον Αφρίν, και ήμουν μισθοφόρος που πήγαινα στη Λιβύη. Δεν υπάρχει τζιχάντ. Η τζιχάντ τελείωσε όταν [η συριακή αντιπολίτευση] έχασε το Χαλέπι από τον Άσαντ το 2016. Από το Χαλέπι, ήταν μόνο χρήματα για εμάς. Δεν με νοιάζει ποιοι παλεύουμε. ”

Για τη συνέχεια new-economy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube