Weather Icon
ΗΠΑ 19 Απριλίου 2020

Έξι νούμερα δείχνουν πόσο έχει χτυπηθεί η αμερικανική ταξιδιωτική βιομηχανία από τον κορονοϊό

Έξι νούμερα δείχνουν πόσο έχει χτυπηθεί η αμερικανική ταξιδιωτική βιομηχανία από τον κορονοϊό

Της Sarah Hansen

Καθώς τα ταξίδια έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η ταξιδιωτική βιομηχανία βυθίζεται. Δεν υπάρχει κάποια σαφής ημερομηνία τέλους των απαγορεύσεων μετακίνησης, ενώ ακόμα και αν αρθούν σύντομα οι περιορισμοί είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πότε οι επιβάτες θα αισθανθούν ξανά άνετα για να ταξιδέψουν. Ήδη είχαμε τα πρώτα “λουκέτα” και μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες.

Ακολουθούν έξι νούμερα που δείχνουν τη ζημιά στην ταξιδιωτική βιομηχανία:

8 εκατομμύρια

Τόσες θέσεις εργασίας στην αμερικανική ταξιδιωτική βιομηχανία θα χαθούν έως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με το Oxford Economics. Εν τω μεταξύ, πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας. Οι κλάδοι του τουρισμού, της αναψυχής και του ξενοδοχειακού κλάδου έχουν πληγεί, με αποτέλεσμα να αναμένονται ακόμα περισσότερες χαμένες θέσεις εργασίας.

4 εκατομμύρια

Οι χαμένες θέσεις εργασίας στον αμερικανικό ξενοδοχειακό κλάδο προσεγγίζουν τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ένωση αμερικανικών ξενοδοχειακών-τουριστικών επιχειρήσεων. Περίπου 70% των εργαζομένων σε ξενοδοχεία είτε έχουν απολυθεί είτε παραιτήθηκαν, χάνοντας έσοδα 2,4 δισ. δολ. κάθε εβδομάδα.

314 δισ. δολ.

Τόσα θα χάσει ο κλάδος αερομεταφορών διεθνώς για το 2020, δηλαδή “βουτιά” 55% στα έσοδα σε σύγκριση με το 2019. Ο αμερικανικός ταξιδιωτικός κλάδος συνολικά αναμένεται να απωλέσει 519 δισ. δολ., δηλαδή θα χάσει 9 φορές περισσότερα από όσα έχασε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

95.085

Τόσοι άνθρωποι πέρασαν από τα σημεία ελέγχου των αμερικανικών αεροδρομίων στις 16 Απριλίου. Την ίδια μέρα, πέρυσι, αυτός ο αριθμός ήταν 2,6 εκατ. επιβάτες.

44%

Αυτό είναι το ποσοστό των καθηλωμένων αμερικανικών αεροπλάνων στο έδαφος. Αυτό σημαίνει 2.711 αεροσκάφη. Στα τέλη Δεκεμβρίου, μόλις το 5% των αεροσκαφών ήταν σε αδράνεια.

25 δισ. δολ.

Τόσα αναλογούν στη βιομηχανία αερομεταφορών από το πακέτο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Donald Trump, ύψους 2,7 τρισ. δολ. Μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων, δέκα αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες (Alaska Airlines Allegiant Air, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, United Airlines, SkyWest Airlines και Southwest Airlines) δέχτηκαν τα χρήματα με τις εξής προϋποθέσεις: θα κρατήσουν τουλάχιστον το 90% από το προσωπικό τους έως τον Σεπτέμβριο, θα επιστρέψουν το 30% από αυτά τα χρήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία, και θα αναστείλουν επαναγορές μετοχών και διανομή μερισμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube