REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 3 Απριλίου 2020

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ετοιμάζεται Follow On Support για τα Α/Α συστήματα Skyguard (ΒΕΛΟΣ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ετοιμάζεται Follow On Support για τα Α/Α συστήματα Skyguard (ΒΕΛΟΣ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ανασυγκρότηση Επιτροπής Επιτελικής Επεξεργασίας & Τροποποίησης Γενικών & Ειδικών Όρων, με σκοπό την «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (Follow On Support – FOS)» του Α/Α συστήματος ΒΕΛΟΣ.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», με το πέρας των εργασιών η Επιτροπή θα παραδώσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ πρακτικό με συνημμένους τους Όρους του υπόψη υποπρογράμματος. Το έργο της Επιτροπής θα πρέπει να τελειώσει στις 15 Ιουνίου. Να σημειωθεί, παρόμοιο έγγραφο που αναρτήθηκε στον ίδιο ιστότοπο την προηγούμενη εβδομάδα, όριζε το πέρας της Επιτροπής για τις 31 Μαΐου, φανερώνοντας και σε αυτό το πρόγραμμα την ύπαρξη – έστω ολιγοήμερης – καθυστέρησης.

Το σύστημα ΒΕΛΟΣ έχει ως αποστολή την προστασία βάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) από απειλές αέρος. Κάθε σύστημα αποτελείται από ραντάρ έρευνας Super Giraffe (εμβέλειας 40km), κέντρα ελέγχου βολής Skyguard (εμβέλειας 20km), τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων RIM-7M Sparrow και δίδυμα πυροβόλα των 35mm, με τα οποία είναι ικανό να αντιμετωπίσει αντίπαλα αεροσκάφη και βλήματα σε χαμηλά και μεσαία ύψη. Το σύστημα ΒΕΛΟΣ εντάχθηκε στην ΠΑ το 1982.

www.ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube