Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 30 Απριλίου 2020

Εύγε!!! Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα φαρμάκου για τον COVID-19 από την ελληνική Αμύντας

Εύγε!!! Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα φαρμάκου για τον COVID-19 από την ελληνική Αμύντας
H xορήγηση του φαρμάκου AMY-101 σε ασθενή COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της κλινικής εικόνας του
Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία «Aμύντας» (δείτε εδώ), σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο ερευνητών και κλινικών συνεργατών, δημοσίευσε σήμερα τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα από την χορήγηση του πειραματικού φαρμάκου ΑΜΥ-101 σε ασθενή με COVID-19 στο διεθνές περιοδικό κλινικής ανοσολογίας Clinical Immunology (δείτε εδώ).
Το φάρμακό ΑΜΥ-101 είναι πεπτιδικός αναστολέας της πρωτεΐνης του συμπληρώματος C3 και ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση, παρεμποδίζοντας την ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση τη φυσικής ανοσίας του οργανισμού.
Πρόσφατα η ίδια ερευνητική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Λάμπρη, παρουσίασε τον μηχανισμό με τον οποίο το AMY-101 μπορεί να περιορίσει την υπερ-φλεγμονώδη απόκριση που οδηγεί τους ασθενείς COVID-19 στην εκδήλωση συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) (δείτε εδώ).
H xορήγηση του φαρμάκου AMY-101 σε ασθενή COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της κλινικής εικόνας του, την ελάττωση βασικών κλινικών δεικτών φλεγμονής και τη σταδιακή βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας του ασθενούς με υποχώρηση των συμπτωμάτων της πνευμονίας λόγω λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube