REAL TIME |

Weather Icon

Επίθεση Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Επίθεση Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Από Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Αγνοώντας τις εκκλήσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για παγκόσμια κατάπαυση

πυρός, κυνικές προσπάθειες στρατιωτικής κλιμάκωσης

από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν”

Επίθεση στην παραμεθόρια περιοχή Νοεμπεριάν της επαρχίας Ταβούς της Αρμενίας, πραγματοποίησαν ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ενώ η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας είναι επικεντρωμένη στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19.

Οι επιθέσεις των Αζερικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στην παραμεθόρια περιοχή Νοεμπεριάν, της επαρχίας Νταβούς της Αρμενίας. Θύμα των πυροβολισμών των Αζερικών δυνάμεων ήταν ένας μαθητής δημοτικού της κοινότητας Βοσκεβάν, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και δύο Αρμένιοι στρατιώτες, που τραυματίστηκαν

Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από τις συνοριακές δυνάμεις, ενώ ο αρμενικός στρατός τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αποκρούσει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια εισβολής.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την χρονική συγκυρία, εφόσον σήμερα ολοκληρώνονται οι Προεδρικές και Κοινοβουλευτικές εκλογές στην Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της παγκόσμιας απειλής του κορωνοϊού, αλλά με υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους εκλογείς. Οι εκλογές θεωρούνται σημαντικές για την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και είναι βέβαιο πως ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πολιτών του Αρτσάχ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και καλούμε την Διεθνή κοινότητα να δει ξεκάθαρα την κυνική προσπάθεια στρατιωτικής κλιμάκωσης, που επιχειρεί για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν, αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και του Πάπα Φραγκίσκου, για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρωπότητας.

Σχετικά link:http://www.nkr.am/en/news/2020-03-30/MFA-comment

ΠΗΓΗ:ardin-rixi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube