Weather Icon
Ισπανία , Ιταλία 6 Απριλίου 2020

Επιτέλους! Μειώνεται ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό σε Ιταλία και Ισπανία

Επιτέλους! Μειώνεται ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό σε Ιταλία και Ισπανία

Ενθαρρυντικά μηνύματα από Ιταλία και Ισπανία

Ιταλία

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την Ιταλία, καθώς για πρώτη φορά μετά τις 19 Μαρτίου ο αριθμός των νεκρών είναι κάτω από 600, ενώ και ο αριθμός των περιστατικών για 4η ημέρα σημειώνει πτώση.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους στη χώρα 525 άνθρωποι, ενώ υπήρξαν και 4.316 νέα κρούσματα. Οι συνολικοί αριθμοί ως τώρα είναι 15.887 νεκροί και 128.948 αντίστοιχα. 

Το Σάββατο το σύνολο των κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 124.362 και είχαν χάσει την ζωή τους 15.362 άνθρωποι ενώ 20.996 είχαν θεραπευθεί. Στο μεταξύ 3.977 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.949 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 58.320 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 50.455 και οι νεκροί 8.905. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.089 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.051. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.226, με 631 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται αισθητά (κατά 489 κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο), όπως και η αύξηση των νεκρών, με 96 λιγότερα θύματα. Όλοι οι κρατικοί και δημοτικοί ιθύνοντες, όμως, καλούν τους Ιταλούς να μην «χαλαρώσουν» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν περιπτώσεις στο Βορρά, όπως στο Μιλάνο (400 κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο) αλλά και σε μεγάλες περιοχές του Νότου, στις οποίες η φάση ανώτατης διάδοσης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Και η Ισπανία

Η Ισπανία είδε για τρίτη συνεχή ημέρα μείωση του αριθμού νέων θανάτων, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η χειρότερη έξαρση της χώρας έχει τελειώσει.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 674 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, φέρνοντας το σύνολο σε 12.418. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξήθηκε σε 130.759, από 124.736 την προηγούμενη ημέρα.

Ο τελευταίος ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι τώρα χαμηλότερος από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανέφερε 708 θανάτους το Σάββατο.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο σχέδια για επέκταση της καραντίνας σε εθνικό επίπεδο για δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι τις 25 Απριλίου.

Είχε ξεκινήσει τους περιορισμούς στις 14 Μαρτίου για μια αρχική περίοδο δύο εβδομάδων και στη συνέχεια τους παρέτεινε μέχρι τις 11 Απριλίου καθώς επιταχύνθηκε η επιδημία του ιού. Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας έχει καταστραφεί από τις συνέπειες του ιού.

«Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει μια οικονομία πολέμου για να ενισχύσει την αντίσταση και να προωθήσει την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της Ευρώπης», ανέφερε ο Σάντσεθ, σε άρθρο που δημοσίευσε το  El Pais. «Πρέπει να το κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα με μέτρα που στηρίζουν το δημόσιο χρέος που αντιμετωπίζουν τώρα πολλές χώρες».

Πηγή: philenews, news.in.gr, ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube