Weather Icon
Κίνα , Υγεία 2 Απριλίου 2020

Επιτέλους! Η πόλη Şenzen της Κίνας απαγορεύει την κατανάλωση σκύλων και γάτων

Επιτέλους! Η πόλη Şenzen της Κίνας απαγορεύει την κατανάλωση σκύλων και γάτων

Σε μια πρωτοποριακή απόφαση για τα δεδομένα της Κινας προχώρησε η πόλη Şenzen, που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας της χώρας

Η πόλη προετοιμάζεται να απαγορεύσει την εμπορία και την κατανάλωση κρέατος που προέρχεται από σκύλους και γάτες.

Οι επιστήμονες στην Κίνα υποπτεύονται ότι η μετάδοση του κορωνοϊού περνάει στους ανθρώπους από τα ζώα. Μάλιστα, στην πόλη Vuhan, όπου εμφανίστηκε ο ιός, πωλείται για κατανάλωση κρέας από φίδια, νυχτερίδες, σκυλιά, γάτες και άλλα άγρια ζώα, που δεν είναι στο διαιτολόγιο της Δύσης.

Στην οδηγία που εξέδωσε χθες η διοίκηση της πόλης Şenzen αναφέρεται ότι “τα οικόσιτα ζώα, όπως τα σκυλιά και οι γάτες, είναι κοντά στους ανθρώπους και η κατανάλωσή τους απαγορεύεται ήδη στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Η απαγόρευση αυτή, την ίδια στιγμή είναι και ένα θέμα πολιτισμού.”

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Κίνας τα τέλη Φεβρουαρίου έλαβε μια απόφαση, με την οποία απαγορεύεται το εμπόριο η κατανάλωση άγριων ζώων.

Οι διοικήσεις των Περιφερειών και των πόλεων κινούνται σητν κατεύθυνση εφαρμογής της απόφασης, με την πόλη Şenzen να έχει συμπεριλάβει και την απαγόρευση που αφορά σκύλους και γάτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube