Weather Icon
Απόδημος Ελληνισμός , ΗΠΑ 24 Απριλίου 2020

Ενίσχυση 1.200 δολαρίων σε 120.000 Έλληνες (που κατοικούν στην Ελλάδα) με αμερικανική υπηκοότητα

Ενίσχυση 1.200 δολαρίων σε 120.000 Έλληνες (που κατοικούν στην Ελλάδα) με αμερικανική υπηκοότητα

Βοήθημα ύψους 1.200 δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού δικαιούνται οι περίπου 120.000 Ελληνες που κατοικούν στη χώρα μας και έχουν και αμερικανική υπηκοότητα. Όπως γνωστοποίησε το παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως από το πόσα έτη απουσιάζουν από τις Ηνωμένες Πολιτείας και ακόμη και εάν έχουν διπλή -και αμερικανική και ελληνική- υπηκοότητα, δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με τους Ελληνες Ρεπουμπλικάνους, το βοήθημα των 1.200 δολαρίων δικαιούνται τουλάχιστον 120.000 άτομα και θα τους αποσταλεί μέσω του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ανεξαρτήτως φορολογικής ενημερότητας. Οι δικαιούχοι πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της αμερικανικής φορολογικής υπηρεσίας, το γνωστό IRS, και εκεί να συμπληρώσουν την απαραίτητη αίτηση για να λάβουν το επίδομα.

Τα χρήματα είτε θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών είτε θα σταλούν στις διευθύνσεις μέσω επιταγών του αμερικανικού δημοσίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραπάνω διαδικασία μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του παραρτήματος – στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Βοηθείας για Αμερικανούς πολίτες που λειτουργεί- είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Σημειώνεται ότι το σχετικό επίδομα αναμένεται να λάβουν πάνω από 80.000.000 Αμερικανοί στο πλαίσιο του πρωτοφανούς πακέτου οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πηγή: δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube