Weather Icon

Ευτυχώς που δεν είστε στα χνάρια της μητέρας πατρίδας

Ευτυχώς που δεν είστε στα χνάρια της μητέρας πατρίδας

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 13/04/2020 (τελευταία ενημέρωση 15:30)

Μπράβο κορωνοϊέ! Εσύ τελικά κατέβασες το μυαλό μας στο κεφάλι μας. Θα πεθάνουμε και δεν θα μπορέσουμε να το δούμε; Ας πεθάνουμε. Αν θα κατέβει το μυαλό μας στο κεφάλι μας, το δέχομαι και αυτό. Κοίτα τι ωραία δουλειά έκανες. Πρώτη φορά δεν απορρίψαμε τη βοήθεια που ήρθε από τον νότο. Φάρμακα και ιατρικό υλικό. Απορρίψαμε τη βοήθεια για την τραγωδία της πυρκαγιάς. Τόσο όταν καιγόταν ο Πενταδάκτυλος, όσο και όταν καιγόταν το Βαρώσι. Ξεχάσαμε ότι μια τραγωδία στην πατρίδα μας είναι τραγωδία για όλους μας. Νομίζω ότι εκείνες οι πυρκαγιές στον βορρά ήταν πολύ πιο θλιβερές για έναν Ελληνοκύπριο. Ήταν σαν τον πόνο ενός ανθρώπου που βλέπει το σπίτι του να καίγεται και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν μπορεί να χύσει καν έναν κουβά νερό. Σε ευχαριστώ κορωνοϊέ αν γκρέμισες την υπεροψία που βρισκόταν στην ψυχή μας και την υστερία του χωριστού κράτους. Αλλά ακόμα και σε αυτή τη σιωπή του θανάτου, υπάρχουν κάποιοι που κοχλάζει στις φλέβες τους το «ευγενικό τουρκικό αίμα» και αρθρώνουν κραυγές. Βοήθεια από τους Ελληνοκύπριους. Εκείνοι που τόσα χρόνια πουλάνε το παραμύθι της κατάκτησης, ακόμα τρίζουν τα δόντια στους «προδότες της πατρίδας» σε αυτό τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Μπράβο κορωνοϊέ μπράβο! Έχεις και άλλα καλά. Στο τέλος θα μας αφήσεις. Όμως, δεν θα σε ξεχάσουμε, μην ανησυχείς. Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη εμείς εδώ και χρόνια. Τυφλά. Ψηλαφιστά σαν να ήμασταν σε ένα σκοτεινό τούνελ. Τα χνάρια της μητέρας πατρίδας! Αφάνισες και αυτά τα χνάρια εσύ, τα έσβησες! Δεν είμαστε στα χνάρια της τώρα. Και ελπίζω ότι δεν θα χάσουμε ξανά έτσι το μυαλό μας. Αν βαδίζαμε στα χνάρια της, θα είχαμε καταστραφεί προ πολλού τώρα. Κοίτα, δεν κάναμε ό,τι έκανε εκείνη. Κλειστήκαμε φρόνιμα και μυαλωμένα στα σπίτια μας. Συλλάβαμε όποιον έβγαινε στον δρόμο. Του επιβάλαμε πρόστιμο. Ενώ εμείς καθόμαστε φρόνιμα στα σπίτια μας εδώ, κοίτα τη μητέρα μας που πλέον δεν βαδίζουμε στα χνάρια της. Ο λαός είναι στους δρόμους. Γίνεται πανδαιμόνιο. Σαν να είναι σε καρναβάλι. Εμείς δεν πηγαίνουμε ακόμα και στην υπεραγορά χωρίς μάσκες. Ενώ εκείνοι είναι σε άλλο κόσμο! Εμείς δεν φιλιόμαστε, δεν αγκαλιαζόμαστε, χαιρετιζόμαστε με το στήθος. Κοινωνική αποστασιοποίηση! Ενώ εκείνοι στοιβάζονται στις υπεραγορές. Βρήκα πως έχει δίκιο ο Ταγίπ μόλις είδα αυτή την εικόνα. Ο κορωνοϊός δεν τους νοιάζει. Δεν δουλεύει με τους Τούρκους. Η Τουρκία είναι δυνατότερη από τον ιό! Για να αποδείξει ότι είναι δυνατή βοηθά και άλλες χώρες. Στέρησε αυτή τη βοήθεια από εμάς στην Κύπρο, αλλά ας είναι. Δίδει στην Ιταλία. Στην Ισπανία. Στην Αγγλία. Ακόμα και στο Ισραήλ. Και σε όλα τα Βαλκάνια! Μην τη ματιάσω!

Την ώρα ακριβώς που φούσκωνε η τουρκική μου φλέβα, την ώρα ακριβώς που θα έλεγα «η ύπαρξή μου χάρισμα στην ύπαρξη των Τούρκων», τι να δω. Κλείστηκε στο παλάτι του ο Ταγίπ αφέντης που είπε ότι «καμία πανδημία δεν είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία». Δεν βγαίνει έξω. Δεν βγάζει καν το κεφάλι του έξω από το παράθυρο. Ο κόσμος είναι στους δρόμους. Εκείνος είναι μέσα. Μεταξύ μας, νοστάλγησα τις ομιλίες του από το μπαλκόνι. Εκείνες κατά τις οποίες βρυχάται λέγοντας «ε Αμερική, ε Ευρώπη». Κατά τις οποίες γκρεμίζει τον κόσμο λέγοντας «μας ζηλεύουν, το ΔΝΤ ζητάει δάνειο από εμάς». Τις λατρεύω. Ακόμα και τα δικά μας κοράκια σκάνε. Πίνω μερικά ποτηράκια στην υγεία του Φύρερ μας. «Θα μας πεθάνει όλους», είπε ένας φίλος μου στην Κωνσταντινούπολη. Άιντεεε… Από πού βγήκε αυτό. Σαν να πήρε τα λόγια από το στόμα μου. Ναι. Θα μας πεθάνει! Στον κορωνοϊό δεν αρέσουν όσοι τον προκαλούν. Ο Φύρερ έριξε τον λαό στον δρόμο. Και ο ίδιος κλείστηκε στο παλάτι του! «Υπάρχουν χιλιάδες νεκροί που αποκρύβονται», λέει ένας γιατρός. Γιατί, λέει, δίδεται η βοήθεια σε εκείνα τα μεγάλα κράτη; Για καμουφλάζ! Α ρε κορωνοϊέ! Τι μπορείς να κάνεις εσύ! Θα σου κάνουν ταινία και εγώ θα σου γράψω ποιήματα! Μην κοιτάς εκείνους που βάζουν μάσκες. Ουσιαστικά εσύ έκανες τις μάσκες να πέσουν. Μετά από εσένα θα βάλουν τις πραγματικές τους μάσκες!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube