Weather Icon
Μαρία Σκαμπαρδώνη 23 Απριλίου 2020

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δεν ήμουν ποτέ μεγάλη φαν των σεναρίων συνωμοσίας. Όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορώ να μην έχω τις αμφιβολίες μου. Δεν μπορώ να πιστέψω απόλυτα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία εσκεμμένα θεωρώ πως σπέρνουν το άγχος και τον τρόμο στους ανθρώπους. Και το άγχος, όπως έχει αποδείξει η Ιατρική επιστήμη, καταστρέφει την υγεία ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να δω με δυσπιστία όλη αυτή την προσπάθεια ελέγχου του ανθρώπου και την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί (για το καλό μας πάντοτε) να οδηγηθούμε σε ακόμα περισσότερα συστήματα.

Προσωπικά, πιστεύω πως εκτός από τον ιό, υπάρχει η βαθύτερη ανάγκη να ελεγχθεί ακόμα περισσότερο ο άνθρωπος. Στην αρχή σου στέρησαν την ελευθερία, μετά θα σου πουν πρέπει να κάνεις εμβόλιο και μετά θα σου πουν πως πρέπει να χρησιμοποιείς πλαστικό χρήμα και να πάρεις ακόμα περισσότερα συστήματα. Η αλήθεια με το ψέμα ισορροπούν από μία κλωστή, θα δείξει…

Πιστεύω πως πρέπει να κλείσουμε την τηλεόραση και να αρχίσουμε να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία. Να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό και να δαμάσουμε τη φοβία μας απέναντι στο θάνατο. Να αντιληφθούμε πως έχει σημασία να ζήσουμε μοναδικά την κάθε μας ημέρα, όχι να φοβόμαστε διαρκώς την επιστροφή μας στο χώμα από το οποίο έτσι και αλλιώς υπήρξαμε.

Να γίνουμε σκεπτόμενοι άνθρωποι, ας μη μας ορίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δε λένε την αλήθεια, αλλά παραποιούν. Να τιμήσουμε την ιδιότητα του ανθρώπου, διότι άνθρωπος σημαίνει άνω θρώσκω.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube