REAL TIME |

Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) 11 Απριλίου 2020

Χωρίς μεγάφωνα από σήμερα και τα τζαμιά της Ξάνθης. Ανακοίνωση του Μουφτή

Χωρίς μεγάφωνα από σήμερα και τα τζαμιά της Ξάνθης. Ανακοίνωση του Μουφτή

Η Μουφτεία Ξάνθης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της χρήσης των μεγαφώνων από τα τεμένη που υπάγονται στην αρμοδιότητά της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνεχεία προηγούμενων μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, σας ενημερώνουμε ότι με νεότερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093/06.04.2020 – ΦΕΚ Β’1178) για το διάστημα από 12.04.2020 έως 20.04.2020 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση μεγαφώνων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εξωτερική μετάδοση κάθε είδους ιεροπραξιών και θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θύρες εισόδου και εξόδου των χώρων λατρείας παραμένουν κλειστές και ο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανείς δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Όσον αφορά στις κηδείες, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Για περισότερες πληροφορίες, επισυνάπτουμε την ως άνω ΠΝΠ.

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube