Weather Icon

Χίος: Επεισόδια με μετανάστες στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ (βίντεο)

Χίος: Επεισόδια με μετανάστες στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ (βίντεο)

Η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής που διέμενε στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν, χθες, εκτεταμένα επεισόδια καθώς πρόσφυγες και μετανάστες θεώρησαν πως η γυναίκα πέθανε από κορονοϊό. Όλα άρχισαν χθες το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό ότι κατέληξε η 47χρονη. Η αναταραχή που προκλήθηκε γρήγορα ελέγχθηκε από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Ωστόσο το βράδυ άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η γυναίκα πέθανε από τη νόσο Covid-19 και οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν θεωρώντας πως είναι απροστάτευτοι έναντι του φονικού κορονοϊού.

Άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κατά των αστυνομικών και έβαλαν φωτιές με αποτέλεσμα να καταστραφούν αυτοκίνητα, σκηνές και οικίσκοι στον καταυλισμό. Η τάξη στη ΒΙΑΛ επιβλήθηκε νωρίς σήμερα τα ξημερώματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 47χρονη Ιρακινή μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube