REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 24 Απριλίου 2020

Χίος: Διεκδικούν 422.000 ευρώ για ζημιές που αποδίδουν σε πρόσφυγες – 206 αιτήματα

Χίος: Διεκδικούν 422.000 ευρώ για ζημιές που αποδίδουν σε πρόσφυγες – 206 αιτήματα

Στο ποσό των περίπου 422.000 ευρώ ανέρχονται τα αιτήματα για αποζημιώσεις που διεκδικούν κυρίως κάτοικοι τους Χαλκειούς, αλλά και άλλων περιοχών της Χίου, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές, που αποδίδονται σε πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Σε τρία πρακτικά (τα από 5/4/2019, 31/10/2019 & 5/3/2020) της επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης των
ζημιών, έχουν καταγραφεί συνολικά 206 περιπτώσεις – αιτήσεις, οι οποίες εξετάσθηκαν και εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, στην συνεδρίασή της στις 15 Απριλίου 2020, ενώ για άλλες 13 περιπτώσεις αποφασίσθηκε να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων αφορά ζημιές ή κλοπές σε γεωργικές καλλιέργειες, φθορές ή κλοπές αγροτικού εξοπλισμού ή παγίων εγκαταστάσεων, κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες ή εξοχικά, καθώς και ζημιές από παραβιάσεις παραθύρων ή θυρών, ακόμα και διαφυγόντα κέρδη από μη μίσθωση καταστημάτων, δωματίων κ.ά.

Αναλυτικά, τα αιτήματα, τα ποσά κ.λπ. των τριών πρακτικών περιλαμβάνονται στην 202/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ακολουθεί:

Πηγή: Αστραπάρης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube