Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 25 Απριλίου 2020

Χιλιάδες στρατεύματα Σύρων μισθοφόρων υποστηριζόμενα από την Τουρκία έφτασαν στην Λιβύη

Χιλιάδες στρατεύματα Σύρων μισθοφόρων υποστηριζόμενα από την Τουρκία έφτασαν στην Λιβύη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε πως η Τουρκία έστειλε 2.100 Σύρους μαχητές στην Λιβύη στις 25 Απριλίου.

Το Παρατηρητήριο που εδράζει στο Λονδίνο, ανέφερε ο αριθμός των Σύρων μαχητών που πολεμούν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας GNA ανέρχεται σε 7.400. Περίπου 2.500 μισθοφόροι  ετοιμάζονται να σταλούν στην Λιβύη.

”Εκατοντάδες μαχητές ετοιμάζονται να μετακινηθούν από την Συρία στην Τουρκία, καθώς η διαδικασία καταχώρησης νέων καταλόγων ονομάτων από τις φατρίες του Συριακού Εθνικού Στρατού συνεχίζεται κατόπιν εντολής των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών”, ανέφερε η έκθεση του SOHR.

Οι περισσότεροι μισθοφόροι που ετοιμάζονται να μετακινηθούν από την Συρία στην Λιβύη ανήκουν στις τάξεις των οργανώσεων Ahrar al-Sharqiyah, Jaysh al-Sharqiyah και Sultan Murad Division.

Άλλες οργανώσεις, όπως η Faylaq al-Rahman, αρνείται να στείλει στρατεύματα στην Λιβύη. Η Τουρκική κυβέρνηση έχει σταματήσει να στέλνει τρόφιμα και πυρομαχικά στην οργάνωση αυτή, ως μέσο άσκησης πίεσης. Οι μαχητές της Al-Rahman έχουν να πληρωθούν παραπάνω από 2 μήνες.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Σύροι μαχητές χάνουν τις ζωές τους από τον Εθνική Λιβυκό Στρατό στις περιοχές πέριξ της πρωτεύουσας Τρίπολης. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο SOHR, ο αριθμός των νεκρών Σύρων στην Λιβύη ανέρχεται σε 223. Η Τουρκία φαίνεται να χρησιμοποιεί τις στρατιές των Σύρων μαχητών ως ακρογωνιαίο λίθο υποστήριξης του Στρατού του GNA έναντι του LNA.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube