REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο 6 Απριλίου 2020

Bloomberg: Κρίση ηγεσίας στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας – Κριτική στον Johnson

Bloomberg: Κρίση ηγεσίας στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας – Κριτική στον Johnson
Tην ώρα που η Βρετανία αναμένεται να δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από τον κορωνοϊό σε ορίζοντα 7-10 ημερών, ο πρωθυπουργός Boris Johnson νοσηλεύευται σε νοσοκομείο του Λονδίνου
Αντιμέτωπη με μια νέα κρίση ηγεσίας βρίσκεται η Βρετανία, σε μία περίοδο που η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνει το Bloomberg.
Tην ώρα που η Βρετανία αναμένεται να δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από τον κορωνοϊό σε ορίζοντα 7-10 ημερών, ο πρωθυπουργός Boris Johnson νοσηλεύευται σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Όπως σημειώνει το Bloomerg, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με COVID -19, oΒρετανός πρωθυπουργός δημοσίευσε βίντεο από το διαμέρισμά του, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι εξακολουθεί να ηγείται της προσπάθειας για περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Ωστόσο, ο Johnson ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.
Πλέον ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να παραδώσει αρμοδιότητες στον υπουργό Εξωτερικών DominicRaab, ο οποίος θα προεδρεύει των συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Γεγονός που κρύβει κινδύνους, καθώς ο Raab μαζί με άλλους κορυφαίους υπουργούς είχαν ταχθεί απέναντι στον Johnson, κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Στο παρασκήνιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται κριτική ότι δεν έδρασε άμεσα, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, DonaldTrump.
Αυτό που χρειάζεται η Βρετανία είναι ένα ηγέτη αρκετά ισχυρό, ώστε να καθοδηγήσει την κυβέρνηση και να ανταπεξέλθει στην κατάσταση έκτακτης αν΄γκης, τονίζει το Bloomberg.

Ανησυχία για την υγεία του Johnson – Άρχισε αγωγή με οξυγόνο – Εξετάσεις για ήπαρ και νεφρά
Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο, ο Βρετανός πρωθυπουργός να αρχίσει αγωγή με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να κάνει εξετάσεις για τα λευκά αιμοσφαίρια, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Johnson νοσηλεύεται από χθες (6/4/2020) το βράδυ στο νοσοκομείο St Thomas, κοντά στη Downing Street.
Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο Johnson αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα του κορωνοϊού δεν υποχωρούσαν, σχεδόν 10 μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό.
Επισήμως, πάντως, η Downing Street επιμένει ότι ο Johnson «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του.
«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Downing Street», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Robert Jenrick, στο ραδιόφωνο του BBC.
«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Jenrick αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Johnson στην Downing Street.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube