REAL TIME |

Weather Icon

Ασφυκτικό το ελληνικό «πρέσινγκ» σε στεριά, αέρα και θάλασσα: Τουρκικό ναυάγιο στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ασφυκτικό το ελληνικό «πρέσινγκ» σε στεριά, αέρα και θάλασσα: Τουρκικό ναυάγιο στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια έχει «πετάξει» έως τώρα στο βυθό της ανατολικής Μεσογείου ο σουλτάνος για το φιλόδοξο ερευνητικό του πρόγραμμα. Αγόρασε τρία πλωτά γεωτρύπανα (Fatih,Yavuz και Κunani) δαπανώντας σχεδόν 600 εκατ. δολάρια, κατασκεύασε δυο ερευνητικά (Barbaros,Oruc Reis), ενώ κάθε ημέρα γεωτρητικής δραστηριότητας κοστίζει στον σουλτάνο 100.000 δολάρια.

Σε έξι διαφορετικά σημεία τρύπησε η Άγκυρα γύρω από την Κύπρο αλλά ο θησαυρός που υποσχέθηκε ο Ερντογάν στο λαό του αποδείχθηκε… άνθρακας. Τα γεωτρύπανα αποχώρησαν και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Υavuz αρκετά είναι τα μέλη του πληρώματος τα οποία έχουν «χτυπηθεί» από τον Covid-19.

To Fatih μάλιστα συνοδευόμενο από μία τουρκική φρεγάτα και μία κορβέτα πέρασε μέσα από το Αιγαίο κατευθυνόμενο προς τα Δαρδανέλια και τη Μαύρη Θάλασσα για να επιεχειρήσει εκεί μια ακόμη γεώτρηση. Στο κατόπι της μικρής Τουρκικής αρμάδας βρισκόταν συνεχώς ελληνική φρεγάτα όπως γίνεται σε κάθε φορά που πολεμικό πλοίο του στόλου των γειτόνων πλέει στο Αιγαίο.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ένιωσαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την «καυτή ανάσα» των Ελληνικών Δυνάμεων αποτροπής σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Η αρχή έγινε στον Έβρο με την Τουρκική απόπειρα αιφνιδιασμού να μετατρέπεται σε μπούμεραγκ. Αστυνομία και Στρατοχωροφυλακή των γειτόνων εμφανίστηκαν σε ένα επικοινωνιακό σόου με τις κάμερες να καταγράφουν τις επιδεικτικές κινήσεις τους πάνω στη συνοριογραμμή. Αποχώρησαν όμως κυριολεκτικά νύχτα μαζεύοντας άρον-άρον τους «εργαλειοποιημένους» μετανάστες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube