Weather Icon

Άρθρο-κόλαφος κατά Ερντογάν για την πολιτική στα σύνορα με την Ελλάδα

Άρθρο-κόλαφος κατά Ερντογάν για την πολιτική στα σύνορα με την Ελλάδα

Τούρκος δημοσιογράφος στηλιτεύει την πολιτική του Τούρκου πρόεδρου στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών

Την πολιτική που προσπάθησε να ασκήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα σύνορα με την Ελλάδα μέσω των προσφύγωνμεταναστών στηλιτεύει σε άρθρο του ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Εμίν Τσολασάν, στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού».

Κατά την άποψη του Εμίν Τσολασάν ο Τούρκος πρόεδρος το μόνο που κατάφερε ήταν ένα «μηδενικό» στο τέλος, αφού αναγκάστηκε να πάρει πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε έξυπνα. Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στόχος του Ερντογάν, μεταφέροντας τους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου,  ήταν η Ελλάδα, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει ακόμη και για «τουρκική προπαγάνδα» στο θέμα των αριθμών αλλά και του τρόπου παρουσίασης της είδησης στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

«Όλα άρχισαν από μια ομιλία του κυρίου Ρετζέπ. Επέκρινε την ΕΕ για την αρνητική της συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, έλεγε πως δεν αντέχουμε άλλο και γκρίνιαζε για λεφτά. Και τότε πέταξε μία ιδέα: ‘Θα ανοίξουμε τα σύνορά μας με την Ελλάδα και θα επιτρέψουμε στους μετανάστες να πάνε σε αυτή την χώρα. Ας παιδευτούν λίγο και αυτοί και βλέπουμε!’».

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Ερντογάν δεν περιμένει τον κορονοϊό, θα ανοίξει «νέο Εβρο» στο Αιγαίο

Λες και μια χώρα θα άνοιγε τα σύνορα έτσι ξαφνικά για τους ξένους. Ο λόγος ήταν να φέρει την Ελλάδα και την ΕΕ σε δύσκολη θέση.

Εννοείται το έμαθαν οι πάντες σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Συνέρρευσαν στα σύνορα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από κάθε φυλή και κάθε χώρα. ‘Όποιος θέλει ας έρθει, να περάσει στην Ελλάδα’. Και για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα με όχημα, τους κανόνισαν λεωφορείο. Όποιος είχε λεφτά έπαιρνε ταξί από την Κωνσταντινούπολη κι έτρεχε στα σύνορα. Όμως αυτές οι διευκολύνσεις(!) προσφέρονταν μόνο για την Ελλάδα. Δεν μας βόλευε να ενοχλήσουμε την άλλη γειτονική μας χώρα τη Βουλγαρία που είναι επίσης μέλος της ΕΕ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στα σύνορα για να εκπληρώσουν το μεγαλύτερό τους όνειρο. Να βρουν μια δουλειά στην Ευρώπη. Αλλά η Ελλάδα δεν τους άφηνε.

O στόχος των διοικούντων μας ήταν να τους στείλουν πακέτο στην Ελλάδα και να μεταφέρουν εκεί όλο το υλικό και ηθικό βάρος. ‘Ας τους σκεφτούν κι αυτοί λίγο’, λέγανε. Αλλά η Ελλάδα ήταν ξύπνια… Δήλωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν και έκλεισε τα σύνορα της. Αυτό που συνέβη πέρα ​​από τα σύνορα αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο. Στην περιοχή στήθηκαν αμέσως σκηνές. Αλλά άγνωστο πως/πού έβρισκαν αυτές τις σκηνές, ειδικά οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έρχονταν από την Κωνσταντινούπολη, και ποιος τους οργάνωνε. Πιο σωστά… Όλοι γνώριζαν την αλήθεια αλλά δεν την έλεγαν.

Για τη συνέχεια Ethnos

Ολόκληρο το άρθρο του Εμίν Τσολασάν μεταφρασμένο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube