REAL TIME |

Weather Icon

Άρχισαν τα κλαψουρίσματα οι Τούρκοι – Anadolu: Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε παράνομα σε τουρκικά ύδατα – Η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας

Άρχισαν τα κλαψουρίσματα οι Τούρκοι – Anadolu: Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε παράνομα σε τουρκικά ύδατα – Η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας

Η τουρκική εφημερίδα κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων, με το υπουργείο Ναυτιλίας να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Το πρακτορείο Anadolu, αναφερόμενο στο χθεσινό περιστατικό με λέμβο με μετανάστες η οποία προσπάθησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, τονίζει πως η τουρκική ακτοφυλακή απομάκρυνε πλοία του λιμενικού της Ελλάδας που είχαν εισέλθει παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Οι πρόσφυγες-μετανάστες σπρώχτηκαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή, αφαιρώντας τον κινητήρα της πλαστικής λέμβου, και τότε ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού επενέβη προστρέχοντας σε βοήθεια», αναφέρει το τηλεγράφημα του Anadolu, που μεταδίδει ότι βρέθηκαν αντιμέτωπα έξω από το Αϊβαλί 3 σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και 5 της τουρκικής, ενώ μέσα στο σκάφος επέβαιναν 10 πρόσφυγες-μετανάστες.

Το τουρκικό λιμενικό δημοσιοποίησε βίντεο, σύμφωνα με το οποίο, φαίνεται το ραντάρ της ακτοφυλακής της Τουρκίας να εντοπίζει τα ελληνικά σκάφη που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να απομακρύνονται από τις τουρκικές λιμενικές δυνάμεις.

Η απάντηση της Αθήνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου το Λιμενικού Σώματος όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πλοίων του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών, αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα απο τουρκική ακταιωρό.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube