Weather Icon

Αρχηγός αποστολής: Όσα έζησαν οι 21 ΜΜΑΔίτες στον Έβρο

Αρχηγός αποστολής: Όσα έζησαν οι 21 ΜΜΑΔίτες στον Έβρο

του Αλέκου Μιχαηλίδη

«Μας ήρθε μήνυμα ότι έπρεπε να στείλουμε αριθμό ατόμων και μέσα σε τρεις ώρες γίναμε 21 και ήμασταν έτοιμοι για αναχώρηση». Έτσι ξεκίνησε τη διήγησή του για όσα πέρασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τα 21 μέλη της ΜΜΑΔ, ο αρχηγός της δύσκολης αυτής αποστολής, Μιχάλης Μανώλη, που επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρνακα.

Μιλώντας στο Philenews και χωρίς ίχνος κόπωσης ή δυσφορίας για το ότι μετά από ένα σχεδόν μήνα στον άγριο Έβρο, τέθηκε σε καραντίνα με τους υπόλοιπους 20, ο επικεφαλής αποστολής διηγήθηκε όσα έγιναν καταλήγοντας στα εξής: Ικανοποίηση, Εμπειρία, Περηφάνεια.

Αρχίζοντας από την έναρξη της αποστολής, μας επεσήμανε ότι στις 10:00 το βράδυ (της 8ης Μαρτίου) η αποστολή, δηλαδή η διμοιρία των «21», ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Η υποδοχή έγινε με κάθε επισημότητα, πριν καταλύσουν σε ξενοδοχείο με άλλες διμοιρίες Ελλαδιτών αστυνομικών, που κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν τον τουρκικό επεκτατισμό, που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

Την επόμενη μέρα (9 Μαρτίου), οι 21 ΜΜΑΔίτες μεταφέρθηκαν για αναγνώριση στις Καστανιές, εκεί δηλαδή που λαμβάνουν χώρα τα έντονα επεισόδια με τους μετανάστες, καθ’ υπόδειξη πάντα της Τουρκίας. Τους επεξηγήθηκε ο ρόλος και ο τομέας τους και από τις 10 Μαρτίου έπιασαν δουλειά.

Σύμφωνα πάντα με τον Αρχηγό της αποστολής, οι 21 ΜΜΑΔίτες περνούσαν ολόκληρες μέρες σε σημείο του ποταμού Άρδα (παραπόταμος του Έβρου, όπου παρατηρείται έντονη δραστηριότητα από τους διακινητές) λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους παράτυπους μετανάστες και χωρίς να έρχονται σε επαφή με οποιονδήποτε.

Διαμένοντας στο χωριό Γεμιστή της Αλεξανδρούπολης, οι Κύπριοι αστυνομικοί διενεργούσαν περιπολίες συνεχώς, με αποτέλεσμα να «νεκρώσει» από μετανάστες ένα σημείο 12 χιλιομέτρων. Προς αυτού, ο αρχηγός της αποστολής έδινε λόγο στον τοπικό αξιωματικό, με τον οποίο είχαν άψογη συνεργασία, ενώ διαρκής επικοινωνία υπήρχε τόσο με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας όσο και το Αρχηγείο της ΜΜΑΔ.

«Δεν ενοχλούσαμε κανέναν και γι’ αυτό είναι ενθουσιασμένοι με τον επαγγελματισμό μας», επεσήμανε στο Philenews ο αρχηγός της αποστολής, σημειώνοντας ότι αμέσως μετά την αποχώρησή τους, παρατηρήθηκε διακίνηση μεταναστών στον τομέα που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Η αποστολή κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη και αυτό έγκειται και στα 21 μέλη της ΜΜΑΔ, τα οποία επέστρεψαν ικανοποιημένα, φορτωμένα με εμπειρίες και περηφάνεια και καμιά υπερβολή, όπως μας τονίστηκε.

Η διμοιρία των 21 ΜΜΑΔιτών, όπως επίσης μας επισημάνθηκε, βρίσκεται υπό υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχείο της Λεμεσού. «Θα υποστούμε την καραντίνα όπως όλοι», μας υπογράμμισε ο αρχηγός της αποστολής.

ΦΩΤΟ: ΚΥΠΕ,

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube